Prieš keletą dienų veterinarijos klinikos „Ruminavet“ gydytojas Paulius Morkūnas skelbė, kad su kolegomis specialiai suburtame susirinkime aptarė, kuo galėtų prisidėti prie koronaviruso suvaldymo.

„Uždavus klausimą visai mūsų bendruomenei: jeigu situacija būtų labai rimta ir trūktų gydytojų, padėjėjų – ar būtumėte pasiruošę padėti Lietuvai? Net pats nesitikėjau tokio atsakymo, visas kolektyvas vieningai už. Esu labai laimingas dėl tokio atsidavimo. Tik visi kartu kažką galime pakeisti“, – skelbė P. Morkūnas.

Sunkiai dirbantiems gydytojams ir susirgusiems asmenims gali kilti sunkumų dėl savo augintinių priežiūros – į tai reaguoja ir šalyje veikiantys augintinių viešbučiai, kurie, įvertinę riziką, ne tik keičia klientų aptarnavimo principą, bet ir siūlo nuolaidas.

Pavyzdžiui, Vilniuje veikiantis „Tails Hotel“ praneša, kad augintinių priėmimą ir atidavimą vykdo bekontakčiu principu ir siūlo pasirūpinti augintiniu, jei jo šeimininkui tektų vykti į ligoninę. Perdavus augintinį viešbučio priežiūrai bent savaitės laikotarpiui, darbuotojai atvyksta augintinio pasiimti nemokamai.

Be to, gydytojams, susirgusiems, rizikos grupei priklausantiems asmenims už paslaugas reikia mokėti pusę įprastos kainos su nuolaidos kodu COVID-19.

„Su užsikrėtusių žmonių augintiniais dar neteko dirbti, bet irgi planas yra: pasiimam iš jų namų, jie atveda šunį į lauką, pririša, mes pasiimame“, – darbą neįprastomis sąlygomis Delfi komentuoja „Tails Hotel“ dresuotoja Vilma Jazukevičiūtė.

Ne tik šunis, bet ir kitus augintinius priimantis viešbutis „Barkvilis“ taip pat pranešė apie tai, kad, atsižvelgiant į sudėtingą laikotarpį, vykdys bekontaktį gyvūno perdavimą. Susirgus gyvūno šeimininkui, viešbučio specialistai patys atvyks pasiimti augintinio, gyvūną priims bekontakčiu būdu, o likusieji formalumai bei apmokėjimas taip pat bus sutvarkyta nuotoliniu būdu.