Viešos vandens stotelės palangiškiams ir čia atvykusiems svečiams – puiki vieta atsigaivinti karštą vasaros dieną. Gertuvė čia įrengta ir keturkojams. Vis dėlto, ne visi supranta, kad ši vieta skirta ištroškusiems gyvūnams. Palangiškiai skundžiasi, kad tenka prie jų stebėti ne keturkojus šunis, o dvikojus žmones.

„Sveiki, kaip galime išspręsti kojų plovimą šuniukų gertuvėse? Gal padėtų ženklinimas? Manau dauguma net nesupranta, kam tas indas apačioje…“ – palangiškių grupėje „Mūsų Palanga“ „Facebook“ socialiniame tinkle rašo vietinis gyventojas Tomas [vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas, aut. past.].

Šunims skirta gertuvė Palangoje

Įrašą komentuojantys grupės nariai taip pat stebėjosi tokiu poilsiautojų būdu nuskalauti smėlį.

„Ačiū, kad parašėte! Pamačiusi, negalėjau patikėti žmonių bukumu. Niekaip ten neįmanoma gyvūnui atsigerti…. O tuo labiau, reikia būti „specialistu“, kad kažkaip išlanksčius pėdą, ją įkišti į mažą dubenį…“, – rašo komentuojanti moteris.

„Aš irgi iš pradžių valiau dubenį nuo smėlio, kad šuo galėtų atsigert. Liūdna, kai toks suvokimas žmonių“, – pridūrė kita palangiškė.

„Ilgai nesidžiaugsim tomis gertuvėmis, nes žmonės, nesuvokdami, užkiš kanalizacijas su smėliu. Reikia ženklo ant kiekvieno objekto, nes nu nesupranta žmonės daiktų paskirties“, – antrina grupės narė.

Poilsiautojai plauna kojas šunims skirtoje gertuvėje Palangoje

Atsirado pykstančių, neva tai – atvykėlių, o ne vietinių neišmanymas.

„Žinoma reikia ženklinti, privažiuoja iš visų kaimų mužikai, kur jie tau žinos…“ – Tomo įrašą komentuoja Palangos gyventoja.

Palangiškiai sutinka, kad čia praverstų specialus ženklinimas, jog žmonės žinotų apie šio įrenginio paskirtį. Mat yra ir tokių, kurie tikina, kad net ir turint šunį tikrai ne iš karto suprastų, kad tai – gertuvė keturkojams.

„Bet aš net turinti šunį maniau, kad čia gal kojoms plauti… Būtinas ženklinimas“, – rašo komentatorė. Tokių pastebėjimų po įrašu galima rasti ir daugiau.

Vietinis Palangos gyventojas nevengė pirštu parodyti ir į seniai pastebėtas Palangos infrastruktūros spragas: „Jūratės ir Kastyčio skvere įrengta kojų „plovykla“. Jos turėtų būti įrengtos prie visų, geriau sutvarkytų takų į/iš paplūdimių. Logiška, kad smėlėtomis kojomis, su avalyne, toli nenueisi. Ne visi gyvena/nuomojasi šalia kopų.“