Veterinaras tuo metu palaikė ryšį su prieglaudos „Hand in Paw“ Kalifornijoje įkūrėja Piper Wood ir susitarė, jog tol, kol jis atliks tyrimus, kalytė galėtų gyventi jos prieglaudoje.

Galop paaiškėjo, jog Bella nebuvo paralyžiuota, kaip manė jos buvęs šeimininkas. Iš tikrųjų gyvūnui buvo hipoglikemija – būsena, kai gliukozės kiekis kraujyje yra per mažas.

P. Wood paaiškino „The Dodo“, kodėl taip galėjo nutikti. Tikėtina, jog šeimininkas paprasčiausiai nepakankamai maitino savo augintinę. Įtakos kalytės savijautai galėjo turėti ir tai, jog ji buvo anksti atskirta nuo motinos. Nepaisant to, rūpestingas veterinaras kaipmat padėjo Bellai pasveikti.

„Jau po dviejų valandų gydymo jai pavyko atsistoti. Tuo metu ji dar drebėjo, tačiau jau galėjo stovėti ir pati ėsti. Tam, kad gyvūnas būtų sveikas, reikėjo visai nedaug. Galbūt visos taikytos priemonės kainavo net mažiau nei eutanazija“, – aiškino P. Wood.

Tiesa, kalytei prireikė daugiau laiko, kad ji atgautų visas jėgas. „Ji buvo labai rami – maži šuniukai tokie nebūna. Ji tiesiog gulinėjo ir drebėjo. Ji buvo labai miela, tačiau nebuvo sunku matyti, jog gyvūnas bijo“, – teigė P. Wood.

Tinkama kalytės priežiūra ir dėmesys padarė savo – ne tik fiziškai. Prieš porą savaičių Bella rado naujus namus.

„Kai ją nuvedžiau į naujus namus, pirmąkart mačiau ją žaidžiančią. Tuo pačiu metu ji žaidė su 10 skirtingų žaislų, buvo laiminga ir bėgiojo aplink. Tai buvo neįtikėtina, nes anksčiau mačiau ją vien išsigandusią. Pagaliau ji jaučiasi gerai“, – teigė P. Wood.

Prieglaudos įkūrėja pastebėjo, jog augintiniai dažnai yra užmigdomi dėl nesunkiai išgydomų sutrikimų.

„Kai priglausite gyvūną, supraskite, jog tai jūsų šeimos narys. Jei nesate pasiruošę padėti jam įveikti sveikatos problemų ir suteikti viską, ko jam reikia, jums nereikėtų priglausti gyvūno. Nebuvo jokios priežasties užmigdyti šią kalytę. Prieš jos akis – ilgas ir gražus gyvenimas“, – sakė P. Wood.