„Praėjusią savaitę URM kieme buvo pastebėtas mažas pasiklydęs kačiukas. Bendromis kolegų pastangomis mažasis buvo pagautas, pamaitintas, apsilankė pas veterinarą ir rado prieglobstį Strateginės komunikacijos komandoje“, – rašoma ministerijos „Facebook“ puslapyje.

Atrodytų, katinui čia ne vieta, tačiau ministerijos darbuotojai žada pūkuotąjį pasilikti ir netgi skirti jam labai atsakingas pareigas.

„Turbūt žinote, kad JK premjero rezidencijoje Dauningo gatvėje 10 gyvena katinas Laris, o JK užsienio reikalų ministerijoje daug metų peliavo Palmerstonas. Nuo šios savaitės mūsų ministerijoje vyr. peliautojo pareigoms treniruojasi mažylis Rangas. Žinoma, mažasis Rangas vis dar yra pelės dydžio, todėl dirba (na, tiesą pasakius, dažniausiai snaudžia) strateginės komunikacijos komandoje ir svajoja apie savo pakilimą į vyriausiojo peliautojo rangą“, – rašo URM komunikacijos atstovai.

Katinas Užsienio reikalų ministerijoje

Vis dėlto, klausimas, ar katinui ministerijoje išties nepritrūks darbo ir neteks kasdien tinginiauti:

„Tiesa, norime jus nuraminti – pelių Užsienio reikalų ministerijoje tikrai nėra, tačiau diplomatinė tarnyba ne tik apie naujų tiltų kūrimą, bet ir apie veiksmingą prevenciją“, – rašo darbuotojai.

Komentuojantys ministerijos įrašą socialiniame tinkle, džiaugėsi darbuotojų sprendimu priglausti katiną ir tikino, kad tai – atsakingas žingsnis, o Rangui linkėjo sėkmės.

„Sėkmės Rangui atliekant svarbias pareigas!“ – rašo Laura.