Renginio organizatoriai dar prieš lenktynes informavo, kad šiais metais buvo tikimasi sulaukti bene dvigubai daugiau dalyvių nei praeitų metų renginyje. Vienas iš renginio organizatorių Edvinas Miškas pasakojo, kad į šių metų renginį komanda stengėsi pritraukti ir kuo daugiau dalyvių iš užsienio – apie lenktynes pranešė Lenkijos ir Latvijos žiniasklaida, rėmėjai ir partneriai padėjo skleisti žinią visoje Europoje.

FOTO.Korgių lenktynės 2024

„Renginio pavadinimą – „Corgi Race Vilnius 2024“ – nuosekliai komunikavome anglų kalba visose platformose. Ši strategija pasiteisino: sulaukėme apie 40 dalyvių registracijų iš kaimyninių šalių. Išties dėl to džiaugiamės, nes pavyko pasiekti užsibrėžtą tikslą plačiau pagarsinti „Korgių lenktynes“ tarptautiniu mastu“, – teigė E. Miškas.

Be pagrindinės bėgimo rungties ir kostiumų parado, kuris laimėtojui padeda užsitikrinti populiariausio korgio titulą, šiais metais pristatyta ir naujovė – korgių solo sprintas. Čia mažieji bėgikai galėjo išmėginti trumpų kojų miklumą bei siekti asmeninių rekordų.

Pirmosios lenktynės surengtos 2020-aisiais

„Delfi“ jau anksčiau rašė, kad idėja surengti korgių lenktynes kilo dviems draugams – Vyteniui Škarnuliui ir Edgarui Kitavičiui – susiginčijus, kurio augintinis – Džiugas ar Bulka – yra greitesnis. Pirmosios lenktynės įvyko 2020 metais.

FOTO.Korgių lenktynės 2024

„2020 metais buvo sunkus periodas, pirmieji kovido metai. Tą vasarą atsilaisvino dauguma apribojimų. Mes su Edvinu tiesiog kažkada susiginčijome, kieno korgis greitesnis, ir nesugalvojome geresnio būdo išspręsti šio ginčo, kaip suorganizuoti Lietuvos korgių lenktynes“, – „Delfi“ praėjusių metų „Korgių lenktynių“ metu pasakojo V. Škarnulis.

Taip du draugai „Facebook“ socialiniame tinkle sukūrė renginio kvietimą. Tikėjosi apie 10 korgių, 20–30 draugų, norinčių stebėti šias neįprastas rungtynes. Vis dėlto, pirmajame renginyje, tąkart pasakojo jis, buvo pranokti visi turėti lūkesčiai – susirinko šimtai žmonių ir net 38 korgiai.

„Mes, be jokios komunikacijos, be absoliučiai jokių pastangų surinkome virš 7 tūkst. žmonių, kurie paspaudė „dalyvausiu“ arba „įdomu“, susirinko 38 korgiai ir arti tūkstančio žmonių“, – pasakojo vienas iš organizatorių.

Taip toptelėjo mintis, kad renginį reikia kartoti. Organizatorių komanda išaugo, o sugrįžimui reikėjo sugalvoti ir ką nors unikalaus. Tad pernai metais buvo surengtos ne tik lenktynės, bet ir korgių kostiumų paradas. Dalyvaujančių korgių buvo 60, netrūko ir tokių, kurie lydimi šeimininkų atėjo tiesiog pabendrauti ir palaikyti čia dalyvaujančius keturkojus. Plačiau apie renginio istoriją žiūrėkite čia:

Tad žiūrovų gausa ir dalyvių susidomėjimas įkvėpė organizatorius nesustoti. Renginiui nuosekliai plečiantis, jis sėkmingai praūžė ir šiemet. Lepinami gero oro ir džiaugsmingų nuotaikų, korgiai dalyvavo rungtyse, lydimi žiūrovų šūksnių ir skanduočių. Renginio akimirkas žiūrėkite nuotraukų galerijoje.