Kaip praneša VšĮ „SOS gyvūnai“, vakar Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sulaukė iškvietimo dėl užstrigusio katino. Ugniagesiai gelbėtojai nedelsdami vyko į vietą ir išlaisvino gyvūną, tačiau net ir skubiai nugabentas į veterinarijos kliniką, katinas neišgyveno. Veterinarai dar bandė gaivinti vargšą gyvūną, tačiau patirti sužalojimai – stuburo lūžis ir vidinis kraujavimas – buvo pernelyg sunkūs, kad jį būtų galima išgelbėti. Tokios nelaimės katėms neretai baigiasi agonija.

Ši skaudi istorija dar kartą primena visiems kačių šeimininkams būti itin atidiems. Praviri langai, neapsaugotos orlaidės – tai pavojai, kurių galima išvengti, jei imsitės tinkamų priemonių. Siekdami užtikrinti savo augintinių saugumą, vadovaukitės šiais patarimais:

  • Įsitikinkite, kad išeidami iš namų nepaliekate pravertų langų.

  • Jei mėgstate laikyti langus atidarytus, apsvarstykite galimybę įsigyti tinklelį – tai ne tik apsaugos nuo uodų, bet ir užtikrins katės saugumą.

  • Sumontuokite specialias apsaugas (apsaugines groteles katėms), kad jūsų katinas negalėtų patekti į pavojingą situaciją. Jas galite įsigyti gyvūnų prekių parduotuvėse.

Mylėkite ir rūpinkitės savo katinėliais, kad tokios nelaimės niekada nepasikartotų. Jūsų dėmesys gali išgelbėti jų gyvybę.