Vilniaus apskrityje nustatytas atvejis asmeniui, kuris pastarąsias dvi savaites atostogavo ir rizikingo kontakto su kolegomis neturėjo. Atostogavo Lietuvoje, savo sodyboje, viešose vietose nesilankė, tik liepos 13 d. lankėsi pas savo šeimos gydytoją. Nustatytas vienas kontaktinis asmuo šeimoje.

Koronavirusas nustatytas 2 vienos šeimos nariams Vilniaus apskrityje – šventės Salininkuose rengėjams ir vieno iš jų kolegai. Asmuo galėjo užsikrėsti darbovietėje. Šventę rengusių asmenų darbovietėse anksčiau šią savaitę buvo nustatyta po vieną atvejį.

Kauno apskrityje registruotas dar vienas atvejis, jau 21 atvejis įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojui. Iki liepos 9 d. gyveno nakvynės namuose tame pačiame aukšte, kaip ir liepos 2 d. iš Uzbekistano Respublikos atvykę piliečiai. Naudojosi bendra virtuve, sanitariniu mazgu. Liepos 9 d., išaiškinus pirmąjį COVID-19 atvejį „Hegelmann Transporte“, asmuo išvyko, nenurodęs savo tolesnės buvimo vietos, telefonu buvo nepasiekiamas. Liepos 16 d. grįžo į įstaigą ir izoliavosi viešbutyje, tą pačią dieną organizuotas ištyrimas ir nustatyta COVID-19 liga. Asmuo pervežtas į VšĮ Abromiškių reabilitacijos ligoninę. Didelės rizikos artimą sąlytį turėjo 2 asmenys.

Kauno apskrityje registruotas įvežtinis atvejis. Asmuo liepos 16 d. grįžo į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir iškart izoliavosi. Grįžimo dieną pajuto pirmuosius simptomus, todėl užsiregistravo mobilioje stotelėje. Nustatyti du kontaktą turėję asmenys, kurie vežė iš oro uosto į mobiliąją stotelę, kelionių metu visi (įskaitant ir sergantį asmenį) dėvėjo medicinines kaukes.

Klaipėdos apskrityje registruotas įvežtinis atvejis iš Švedijos. Asmuo liepos 15 d. grįžo keltu per Taliną ir nuo ten iki Lietuvos grįžo automobiliu. Izoliuojasi vienas.

Klaipėdos apskrityje registruoti trys vienos šeimos atvejai, susiję jau sergančiu asmeniu. Susirgo tėvas ir du vaikai. Vienas iš vaikų lanko lopšelį-darželį, paskutinį kartą jame buvo liepos 10 d. Nustatyta 30 kontaktą turėjusių asmenų.

Trys atvejai nustatyti Kėdainių rajone – tai šeiminis COVID-19 ligos protrūkis, susijęs su anksčiau skelbtu patvirtintu atveju. Vienas iš šeimos narių dirba ugdymo įstaigoje ir paskutinį kartą buvo darbe liepos 7 d., kitas – kitoje Kėdainių mokykloje ir paskutinį kartą darbe buvo birželio 24 d. Taip pat patvirtintas ir trečiasis atvejis Kėdainių rajone yra susijęs su minėta šeima.

Molėtų rajono gyventojai patvirtinta COVID-19 liga, kuri užsikrėtė nuo sergančio artimojo, atvykusio iš Kėdainių. Asmuo kontaktavo su 5 šeimos nariais ir 6 kolegomis savo darbovietėje.

Šakių rajone nustatytas susirgimas asmeniui, turėjusiam kontaktą su ligoniu, kuriam liepos 14 d. nustatytas COVID-19 susirgimas.

Atvejis nustatytas Vilkaviškio rajone. Asmuo, po kontakto su sergančiuoju, izoliavosi namuose nuo liepos 4 d. Pirmuosius simptomus pajuto liepos 10 d. Liepos 17 d. atliktas tyrimas koronaviruso infekcijai nustatyti.

Panevėžyje patvirtintas atvejis asmeniui, kuris pajuto užkrečiamosios ligos simptomus ir liepos 16 d. kreipėsi į gydymo įstaigą. Šiuo metu nustatytas vienas kontaktinis asmuo. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Koronavirusas iš viso Lietuvoje nustatytas 1932 žmonėms, tebeserga 240 asmenų, 1600 – pasveiko, 66 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 71 įvežtinis atvejis. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos liepos 19 d. 10.00 val. duomenimis: per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1562. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 481553 (iš jų – 135245 iš mobilių punktų).