„Ministras įvardijo trečiadienį, mes girdime, stengsimės padaryti trečiadienį. Tam nepavykus, turime planą B, turime planą C. Tai nėra savaičių ar mėnesių klausimas, tai – dienų klausimas“, – pirmadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje Seime sakė S. Urbanavičius.

S. Urbanavičius taip pat akcentavo, kad įmonė kėlė klausimą dėl būtinybės įsigyti atsarginių e.sveikatos sistemos serverių.

„Kreipėmės į e.sveikatos sistemos valdytoją – SAM. Yra asmenys, su kuriais bendraujame, su kuriais kalbamės, yra veiksmų planai, darbo grupės. Tas klausimas buvo keliamas“, – sakė Registrų centro vadovas.

Jo teigimu, atsarginių serverių pirkimo procesai jau įvyko, sutartys pasirašytos.

„Esame pasirašę sutartis, laukiame technikos. Šitas sprendimas turėjo būti įgyvendintas dar šiemet“, – sakė jis.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pirmadienį sakė keliąs Registrų centro vadovui uždavinį vėliausiai iki trečiadienio paleisti šiuo metu neveikiančią e. sveikatos sistemą. Pasak jo, e. sveikatos sistemos nepavyko greitai atkurti dėl to, kad ji neturi papildomų serverių.

Registrų centro sistema sutriko praėjusį pirmadienį, liepos 20-ąją, kai Vilniuje po praūžusios liūties trūko vamzdis ir buvo užlietos serverinės. Vanduo pateko į Registrų centro Duomenų centro patalpas. Registrų centras teigė, kad didžioji dalis jos teikiamų paslaugų atkurta, tačiau procesai užtruks dėl e. sveikatos sistemos.