Gyvenimas be sekso yra sąmoningas jos pasirinkimas

„Aš nenoriu su niekuo mylėtis ir tikriausiai niekada nenorėsiu“ – taip yra pasakiusi viena iš penktadienio LOGIN pranešėjų, visame pasaulyje žinoma aktyvistė Yasmin Benoit, socialiniuose tinkluose nuolat besidalinanti informacija apie aseksualumą. Save kaip aseksualę identifikuojanti Yasmin priklauso maždaug 1 procentui populiacijos, kurių seksualumas neturi objekto, t. y. seksualinis potraukis nejaučiamas niekam. Aseksualumą vis dar gaubia galybė mitų, juos ir padės išsklaidyti Yasmin. Pranešėja plėtos įvairovės ir įtraukties temą, o ši tema LOGIN – viena vertybiškai svarbiausių LOGIN, jai bus skiriamas ypatingas dėmesys, savo gyvenimo istorijomis ir požiūriu konferencijoje dalinsis žmonės, kurie išties įrodo, kokie esame skirtingi ir kad vienas teisingas standartas tiesiog neegzistuoja.

LOGIN pranešėjų gretose antrą festivalio dieną išvysite ir moterį, kurią galbūt jau matėte „Netflix“ dokumentikoje. Laisvojo nardymo entuziastė ir Skandinavijos čempionė Siri Østvold lemtingu gyvenimo momentu laiko ypatingą susitikimą su orka, o savo patyrimais nuolat laužo standartus ir daugelio galvose nusistovėjusias žmogaus galimybių ribas.

Nuo Olimpinių žaidynių iki stebuklingojo LEGO pasaulio

Ant šių metų konferencijos LOGIN scenos penktadienį išvysite ir tikrą rinkodaros guru su pasauline patirtimi Lars Silberbauer. Šiuo metu Larsas yra Nokia Phones rinkodaros vadovas, buvęs Tokijo Olimpinių žaidynių prekės ženklo rinkodaros ir skaitmeninių technologijų vadovas. Anksčiau rinkodaros žinovas užėmė visiems gerai žinomo LEGO GROUP Socialinių tinklų vadovo pareigas, tad apie rinkodaros vingrybes Larsas tikrai turi ką pasakyti.

Saugumas – kibernetinis ir ne tik – yra dar viena tematika, apie kurią šiemet LOGIN kalbės eilė savo srities ekspertų. Ant LOGIN scenos sulauksime NATO Strategės komunikacijos vadovo, buvusio Didžiosios Britanijos premjerės Terezos Mei patarėjo Benjamin Tufft bei Europos Komisijos įvertintos kibernetinio saugumo mokslininkės ir ekspertės Marit Hansen pranešimų. Bus ir specialus pokalbis su Sviatlana Tsikhanouskaya.

Dirbtinis intelektas ir intymumas? Kuo tai susiję? Sužinosime iš kito LOGIN antros dienos pranešėjo Tomo Ramanausko. Tuo tarpu ilgaamžiškumo temoms narplioti skirta visa atskira turinio salė, joje antrą renginio dieną naują požiūrį į depresijos gydymą atskleis psichiatras-psichoterapeutas Jonas Fugalis, patarimais dalinsis žinomas psichologas Antanas Kairys, apie sveikesnį balansą kalbės prekės ženklo ekspertė ir turinio apie diabetą kūrėja Aistė Jakimavičiūtė-Bikauskė ir gausybė kitų ilgesnio, sveikesnio gyvenimo specialistų.

Kaip sukurti tokį verslą, kuris vieną dieną taptų vienaragiu? Apie tai – dar viena speciali diskusija: startuolius vienijančios asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė kalbins Lietuvos vienaragių vadovus: Vytautą Kaziukonį iš „Surfshark“, Justiną Šimkų iš „Baltic Classifieds Group“, Thomą Plantengą iš „Vinted“.

Primename, kad šiemet LOGIN dalyviams būtina išankstinė registracija. Jeigu kyla klausimų, kaip registruotis ar trūksta kitos informacijos, viską rasite LOGIN svetainėje ČIA.

Įspūdžius iš pirmosios LOGIN dienos galite matyti foto galerijoje.

Gegužės 30-osios vakarą dalyviai, pranešėjai ir partneriai susitiko „LogOUT Bubbled by Mionetto 0,0%“. Šiame vakarėlyje galėjo dalyvauti visi turintys LOGIN bilietą. Renginys vyko legendiniame Vilniaus pastate „Kultūros baras Kablys“.

Vakaro staigmena tapo unikaliojo balso savininkė Rūta MUR, savo autentiškumu išsiskirianti ir kaip dainų autorė, ir kaip atlikėja. Iš šios kūrėjos gelmių trykšta unikalus talentas. Ji yra žinoma dėl savo reto „žemiausio moteriško balso“. Taip pat dėl nostalgiškos, bet moderniai skambančios kūrybos. Ruta MUR kuria iš meilės 80-iesiems ir 90-iesiems ir iš simpatijos sintezatorių garsams. Visa tai ji pagardina melancholija, kuri sukuria ypatingą MURišką skambesį. O jos netrukus pasirodysiantis naujausias albumas „MERIDIEM“ – odė vasarai ir šiam metų laikui būdingam lengvumui, lėtumui ir euforijai. Šio albumo dainos ir skambėjo „LogOUT“ renginyje.

Vakaro vaizdai galerijoje žemiau.

LOGIN – didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse. Jau 18-ąjį kartą bus plačiomis akimis pažvelgta į šiuolaikinį pasaulį, technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis. Įkvėpimu dalinsis tikri inovacijų pionieriai. Konferencijoje skleisis idėjos, galinčios nuvesti prie pirmojo vienaragio, o kartu žvelgsime į tai, kas laukia ateityje. Didieji šių metų LOGIN partneriai – medicinos centrai Northway, technologijų platintojas Baltijos šalyse ACC Distribution, VĮ Registrų centras, VšĮ Inovacijų agentūra, draudimo bendrovė Balcia, nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė Realco, Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupė „iSun“, naujienų agentūra ELTA. LOGIN vyks gegužės 30–31 dienomis Litexpo, Vilniuje. Daugiau informacijos ČIA.