Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko direktorė Laima Balčiūnė sako, kad šįkart hakatonas vyko kiek neįprastai – komandos imtos burti maždaug prieš pusantros savaitės, o dalyviai dirbo specialioje platformoje ir gyvai susitiko tik LOGIN konferencijoje. Čia jis pasidalijo pranešimu, kaip sukurti minimalaus gyvybingo produkto (A minimum viable product) prototipą, o užbaigti kūrybinį darbą turėjo per paskutinę parą.

„Matome, kad dominuoja dirbtinio intelekto sprendimų pritaikymas įvairiose srityse, tai energetika, logistika, sveikata, atliekų tvarkymas ir taip toliau, – įvardija pašnekovė, kokiomis kryptimis dirbo komandos. – Ištvermingiausios pasirodė trylika komandų, jos ir pristato idėjas. Pasistengti yra dėl ko – tiek dėl dovanėlių, tiek dėl komisijos.“

Hakatono dalyvių darbai perduodami vertinti į „Go Vilnius“, Privataus rizikos kapitalo asociaciją ir Investicinio fondo vadovėms.

Nors Vilniuje tikrai nemažai įvairių startuolių, ateities idėjas kuriančių jaunų specialistų, anot įmonės „Go Vilnius“ atstovės, naujovių ir idėjų visuomet reikės.

„Niekada nebus gana – Vilnius kelia didžiules ambicijas pritraukti įvairius talentus, investuotojus bei startuolius. Džiaugiamės šio renginio mastu, jis sulaukė didžiulio susidomėjimo. Nėra taip, kad startuoliai tik susitinka ir kuria idėjas, yra ir mentoriavimo sesijų, prie kurių prisijungia tokios asociacijos, kaip žaidimų kūrėjų, „Fintech Hub LT“, tad vienareikšmiškai nes norime daugiau tokių renginių“, – dalijasi įmonės „Go Vilnius“ atstovė Greta Mieliauskaitė.

Pašnekovė teigia, kad itin svarbu skatinti technologinį tobulėjimą ir garsinti Vilnių kaip technologijų miestą. Įvairūs hakatonai padeda pritraukti jaunus kūrėjus, tad tokių renginių norima kuo daugiau. Vertinimo komisijoje dalyvaujanti moteris sako, kad improvizacijos vertinant naujai pristatomus technologinius sprendimus išties mažai, o svarbiausias kriterijus – inovatyvumas.

„Didžiausią vertinimo dalį sudaro inovatyvumas, kiek tie sprendimai yra inovatyvūs rinkoje. Svarbu, ką komandoms pavyko pasiekti per kelias dienas, nes kai kurie atėjo tik su idėja, o jau reikia konkrečiai parodyti, kaip sprendimas veiks, kaip apmokestinama, kokia vertė, kokia produkto auditorija, – turime labai aiškius kriterijus “, – svarbiausius akcentus įvardija G. Mieliauskaitė.

Iš naujovių, anot L. Balčiūnės, visuomet tikimasi proveržio.

„Iš tiesų labai tikimės proveržio, inovacijų ir to, ką būtų galima toliau plėtoti bei panaudoti kitose programose, tikimės sulaukti tokių inovacijų, kurios griauna, keičia ir sukuria ką nors naujo“, – hakatono tikslą įvardija Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko direktorė.

Pašnekovė neslepia, kad geriausios idėjos randa partnerius, pritraukia investicijas, tad tokios idėjos tikrai nelieka nepastebėtos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją