„Aš nenoriu su niekuo mylėtis ir tikriausiai niekada nenorėsiu“ – taip yra pasakiusi visame pasaulyje žinoma aktyvistė Yasmin Benoit, socialiniuose tinkluose nuolat besidalinanti informacija apie aseksualumą. Save kaip aseksualę identifikuojanti Yasmin priklauso maždaug 1 procentui populiacijos, kurių seksualumas neturi objekto, t. y. seksualinis potraukis nejaučiamas niekam.

Y. Benoit yra britų modelis, daugybę apdovanojimų pelniusi aseksualų aktyvistė, rašytoja, pranešėja, žiniasklaidos konsultantė ir tyrinėtoja. 2017 m. viešai pasirodžiusi ji greitai tapo pagrindiniu aseksualių žmonių bendruomenės balsu ir pradėjo judėjimą.

#ThisIsWhatAsexualLooksLike, siekdama įvairaus aseksualumo matomumo ir atstovavimo bei įsteigė Tarptautinę aseksualumo dieną, kuri minima balandžio 6-ąją. MTV, Sky News, Vogue, BBC ir kiti dienraščiai ir portalai kalbėjo apie merginos pasirinkimus bei kampaniją.

Aseksualumą vis dar gaubia galybė mitų, juos ir padės išsklaidyti Yasmin. Pranešėja plėtos įvairovės ir įtraukties temą, o ši tema LOGIN – viena vertybiškai svarbiausių LOGIN, jai bus skiriamas ypatingas dėmesys, savo gyvenimo istorijomis ir požiūriu konferencijoje dalinsis žmonės, kurie išties įrodo, kokie esame skirtingi ir kad vienas teisingas standartas tiesiog neegzistuoja.

Yasmin Benoit, Fausta Marija Leščiauskaitė
Yasmin Benoit

Ar aseksualūs žmonės mylisi? Ar aseksualūs žmonės įsimyli? Diskusijoje su „Delfi“ autore Fausta Marija Leščiauskaite Yasmin atsako ne tik į šiuos klausimus, bet ir dalinasi savo asmeninio gyvenimo detalėmis. Pokalbyje nuskamba itin asmeniškų klausimų, bet Yasmin atsako į juos visus ir tvirtai sako „ketinu ir atrodyti, ir elgtis taip, kaip noriu pati“.

Antros dienos LOGIN vaizdus galite pamatyti fotogalerijoje.