Turinio salės „lūžo“

Aštuonioliktasis LOGIN savo pilnametystę atšventė taip, kaip įprasta pilnametystės sulaukusiems – rekordiškai ir griausmingai. T. Stasiukevičiaus teigimu, net sunku būtų išskirti, kuo labiausiai domėjosi čia susirinkusi publika – kai kurios turinio salės braškėjo per siūles, nes norinčių patekti buvo daugiau, nei galimybių priimti.

„Per 18 metų tiek dalyvių, tiek pranešėjų ir tiek turinio dar nebuvo. Ir man labai smagu, kad tos temos, nors ir buvo labai įvairios, nuo ilgaamžiškumo, dirbtinio intelekto, dizaino iki rinkodaros ir komunikacijos – gausybė skirtingų kampų, – visos sulaukė susidomėjimo. Ir man gal apskritai buvo labai džiugu matyti, kad tiek daug skirtingų bendruomenių atvyko į LOGIN.

Tai jeigu anksčiau sakydavo, kad čia Vilniaus hipsteriai galbūt arba kažkokie technologijų geek’ai, tai šiemet visiškai ne – mes matėme ir ilgaamžiškumo entuziastų, ir rinkodaros specialistų visą didelę bendruomenę, ir žmogiškųjų išteklių specialistus, tuos pačius IT sektoriaus žmones. Tikrai per labai skirtingų bendruomenių kampus žvelgiant, tai buvo toks masyvus, kaip aš mėgstu sakyti, LOGIN draugų susitikimas“, – įspūdžiais po renginio dalijasi konferencijos vadovas.

LOGIN 2024

T. Stasiukevičius atvirauja, kad labiausiai jį domino ilgaamžiškumo temos. Tai, kaip sako jis, – dabar tapo viena aktualiausių temų šiuolaikinėje visuomenėje, o domėjimasis ja žavus dar ir todėl, kad visas žinias labai paprasta pritaikyti asmeniniame gyvenime.

„Pavyzdžiui, dietistė Vaida Kurpienė pasakojo apie mitybos patarimus, o aš pasiklausęs iš tiesų jau dabar galiu implementuoti juos ir jais pasinaudoti. Taip pat mane tiek įkvėpė Karolio Rimkaus atbėgimas ant scenos iš Kauno, kad šiandien ryte pats nuėjau pabėgioti, prasibėgti aplink Vilnių. Aišku, ne kaip Karolis, – nebėgau iki Kauno… Tai tie pranešimai yra ir labai praktiškai pritaikomi, bet prie to paties ir labai inspiruojantys. Man apskritai teko girdėti labai daug atsiliepimų, kad tokie inspiruoti žmonės dar niekada nesijautė“, – pasakoja jis.

LOGIN konferencijos pranešėjas, ultrabėgikas Karolis Rimkus

Susirinkusieji aktyviai mezgė kontaktus

Vis dėlto, čia, kaip ir įprasta šiai konferencijai, netrūko ir Lietuvos inovatorių idėjų bei pasiekimų. Festivalis pritraukia didelę šalies startuolių bendruomenę, kuri mielai dalijasi savo įžvalgomis apie dabarties ir ateities tendencijas inovacijų sferoje.

„Šiemet turėjome net ir trijų Lietuvos vienaragių, įkūrėjų, diskusiją. Tai manau, kad tai ir yra įrodymas, jog mes nė kiek neatsiliekame nuo Vakarų valstybių ir tikrai turime labai daug inovatyvių idėjų ir sprendimų savo šalies viduje“, – sako konferencijos vadovas.

Paklaustas, kokios Lietuvos startuolių sukurtos technologijos jam įsiminė labiausiai, T. Stasiukevičius sako, kad didžiausią įspūdį jam paliko Vitalijaus Majoravo sukurtas klajoklio nervo stimuliatorius „Pulsetto“.

„Klajoklio nervą gali stimuliuoti arba per gilųjį kvėpavimą, per diafragmą, arba gnaibant savo miego arteriją, bet iš esmės tu gali tai daryti ir elektros pagalba – tokiu būdu nusiraminti. Tai visiškai lietuvių išrastas įrenginys, kuriuo Amerikoje naudojasi neregėtu mastu, jį turi dešimtys tūkstančių vartotojų. Tai tikrai pagarbos vertas išradimas. Dar gal atkreipčiau dėmesį, tęsiant tą pačią ilgaamžiškumo temą, kad ir čia mes neatsiliekame – Šarūnas Paškevičius su Žygimantu Kudirka augina ir prekiauja adaptogeniniais grybais, kurie dabar taip pat yra ant bangos. Taigi per skirtingus kampus žvelgiant, Lietuva tikrai neatslieka“, – technologijas, aptartas šių metų LOGIN, apžvelgia T. Stasiukevičius.

LOGIN konferencijos vadovas Tomas Stasiukevičius

Ne ką mažiau dėmesį kaustė ir užsienio pranešėjai. Čia matėme ir bionine moterimi pasaulyje vadinamą Viktorią Modestą, taip pat aseksualę Yasmin Benoit. Tai – tik dalis garsių žmonių, pasirodžiusių ant šių metų festivalio didžiosios scenos.

„Mes turėjome ir Džošą Stintoną, kuris yra važiavęs dviračiu per visą Japoniją, mindamas tiktai rankomis. Turėjome deep diver’ę Siri – merginą, kuri užsiima giliuoju nardymu. Visada ieškome istorijų, ką žmogus yra nuveikęs, kas yra verta dėmesio ir kas gali inspiruoti mūsų auditoriją. Prie to paties, ieškome žmonių, kurie turi kažkokią gyvenimo pamoką, kurią gali pateikti auditorijai. Tai yra tikrai labai kruopštus, labai ilgas darbas.

Su dauguma mūsų užsienio pranešėjų mes bendraujame ne vienerius metus, su kai kuriais net ir trejetą metų užima visas derybų procesas. Visa mūsų komanda ties tuo labai ilgai dirbame, kad atrastume tą istoriją. Kartais pamatome kažkur socialinėje erdvėje, kartais net ir knygose ar naujienlaiškiuose pastebime. Ir tada jau gilinamės, analizuojame ir juos pasikviečiame“, – pasakoja T. Stasiukevičius, kalbėdamas apie atrankos procesą, kurio metu konferencijos komanda ieško čia dalyvauti galinčių pranešėjų.

LOGIN konferencijos dalyvė, aseksualė Yasmin Benoit

Pašnekovas atskleidžia, kad vienas festivalis baigėsi, tačiau darbai kitų metų konferencijai jau prasidėjo – komanda iškart kibo į darbus.

„Jau deriname pranešėjus kitų metų LOGIN, kuris vyks gegužės 29–30 dienomis. Reiškia, šiek tiek mažiau negu metai liko, todėl visa komanda tikrai daug dėmesio jau skiria kitų metų konferencijai. Ir tikrai būsime paruošę daugybę staigmenų. Vis dėlto, LOGIN nėra vien tiktai apie turinį, nors dažniausiai turinys labiausiai ir įsidėmi. Bet mane labai žavėjo, kad būtent šiemet tai buvo ir tam tikras įmonių team-building’as. Tikrai labai daug įmonių su savo darbuotojais atvyko tiesiog gerai praleisti laiką ir pasisemti kažkokių žinių, surasti partnerių kontaktų, kadangi turėjome ir specialią aplikaciją, kuri labai palengvino visą ryšių mezgimo procesą.

[...] Konferencija yra koncentracija tų game changer’ių, kaip aš vadinu, tų pagrindinių sprendimų priėmėjų, ir tu juos gali per mūsų aplikaciją pasigauti ir susipažinti. Man buvo labai džiugu dėl to, kad renginys buvo ne tik apie turinį, bet ir apie kontaktų mezgimą ir apie potyrius. Šiemet buvo net ne EXPO, bet tikrai potyrių zona“, – džiaugiasi konferencijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją