Už aukas bus perkami svarbiausi daiktai Ukrainai


Unikaliai dekoruotu traktoriumi pasirūpins „East West Agro“ (EWA): „Traktorius visada atkreipia dėmesį ir žmonės nepraeina abejingai. Vienas toks traktorius, profesionaliai padengtas mėlyna ir geltona spalvomis bei legendine fraze, pasiuntusia rusų laivą tinkamiausia jam kryptimi, pas mus buvo pagamintas karo pradžioje. Kitą pagaminome neseniai ir jis atkeliaus į LOGIN kaip simbolis to, ko reikia nepamiršti – pagalbos Ukrainos žmonėms.

Visuomenėje gali atsirasti nuovargio ženklų, protarpinio noro atsiriboti nuo su karu susijusių naujienų, o ir labdaros akcijų, prašymų padėti – tiek daug, kad kartais atrodo, jog viešasis srautas vien apie tai, sunku atsirinkti, kur aukoti, kurios iniciatyvos patikimos. Man pačiam buvo geras pusmetis pervargimo nuo to. Nebuvau atsitraukęs, bet jau nebesugebėjau apie tai rašyti. Visgi, nedaryti nieko būtų tiesiog neteisinga. Iniciatyva rinkti pinigus konkretiems tikslams LOGIN metu – kažkas naujo ir gerai yra tai, kad pinigus pervedęs žmogus aiškiai žinos, kur ir kokiu tikslu tie pinigai keliauja“, – kalba EWA generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas.

O lėšos, surinktos LOGIN konferencijos metu, atiteks VšĮ „LDK palikuonys“ organizacijai, kurie rūpinasi pačių reikalingiausių daiktų Ukrainai tiekimu.

„Mes esame VšĮ „LDK palikuonys“. Ukrainai padedame nuo 2014 metų Maidano, pats jame dalyvavau. Turime sutartis ir dirbame su Azov pulku, 3 šturmo brigada, 53 mechanizuota brigada, Azovo angelais (medicininė unikali tarnyba). Yra tikslas skirti lėšas 3 šturmo brigados karių aprūpinimui maistu ir pirmine medicina. Rezervo parengimo mokykloje visada yra iki 3500 karių, kurie po mokymų papildo šturmo brigados karių gretas jau fronto linijoje“, – pasakoja „LDK palikuonys“ įkūrėjas Gediminas Armonavičius.

Ukrainos vėliavos spalvomis dekoruotas traktorius

Konferencijos metu veiks trumpasis numeris 1403, kuriuo paskambinus, VšĮ „LDK palikuonys“ organizacijai bus paaukota 10 eurų suma.

Pagalba tapo kolektyvą kaip niekad suvienijusia akcija


„Prasidėjus karui Ukrainoje, priėmėme sprendimą suteikti tokią logistinę pagalbą, kokią galime konkrečioms mažosioms iniciatyvoms, dirbančiomis su konkrečiais kariniais daliniais. Suteikėme technines patalpas, kur centralizuotai atvažiuoja eilės į karo zoną vykstančių visureigių, mes užpildome juos kuru, pervežame, padedame paremontuoti ir tada kolonomis jie palieka mūsų erdves. Kažkam reikia pasandėliuoti maisto davinius – atveža pas mus ir sandėliuoja, atiduodame kariniams daliniams ir įmonėje nebenaudojamus automobilius. Tai vyksta jau dvejus metus ir tai – taip rutiniška, kad aš jau nežinau, kada, kas ir ką atvežė, tik žinau, kuriai iniciatyvai tai priklauso. Iš tiesų, tai Ukrainos kare žuvusio Tado Tumo kelionė irgi prasidėjo mūsų kieme. „Misija Gyvačių sala“ rinko karius, jie visi atvažiavo pas mus, užsipylė kuro ir išvyko“, – skaudžios baigties kelionės pradžia dalinasi G. Kvietkauskas.

Pašnekovo įsitikinimu iniciatyvos, susijusios su pagalba Ukrainai, ne tik svarbios karo alinamai šaliai, bet ir labai galingos vienijant kolektyvinę dvasią Lietuvos darbovietėse. „Viena iniciatyva, nors nebuvo specialiai planuota žmogiškųjų išteklių skyriaus, tapo beprotišku įmonės darbuotojų teambuilding. Karas prasidėjo vasario 24-ąją, o kovo mėnesį mes ir dar viena Kauno įmonė savo visais turimais lengvaisiais automobiliais ankstyvą rytą išvažiavome į Varšuvą susirinkti pabėgėlių ir parsivežti juos į Lietuvą. Vien EWA automobilių buvo 24 ar 25. Darbuotojai buvo labai įsitraukę, nors dauguma, ypač jaunesnių, nemoka rusų kalbos, bet važiavo. Atvykę į pabėgėlių centrą, čia beveik neradome, ką vežti, tad keturi ekipažai nuvykome į centrinę traukinių stotį, susiradome info centrą, kad per garsiakalbį būtų pranešta, jog visi, kurie norite važiuoti į Lietuvą, galite ateiti. Ir prasidėjo kosmosas, į mūsų kvietimą atsiliepė daugybė žmonių. Tai buvo toks patyrimas ir visus išnešė į transo būseną, imi veikti tiesiog automatu. Susisiekėm su kitais ekipažais, kad visi važiuotų čia, ėmėme skirstyti žmones, kad kuo daugiau jų galėtume parsivežti – mamos, vaikai, močiutės, seneliai. Aš pats vežiausi dvi mamas su dviem vaikais, abi iš Zaporožės.

Iš viso parvežėme virš 130 žmonių ir apie 20 gyvūnų. Visi toje kelionėje prisiklausėm istorijų, pats baigiau savo darbą Utenoje 3 val. nakties, kai kurie jau irgi baigė keliones, kiti dar vežė žmones į Rygą, po visko susisiekėme visi pasidalinti įspūdžiais, įtampai nuslūgus kaupėsi ašaros. Visi, kas tą parą dalyvavo šioje akcijoje, tebedirba mūsų įmonėje ir tai buvo stipriausias visų laikų teambuildingas, nešantis pasididžiavimą būnant įmonės dalimi.“

LOGIN – didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse. Jau 18-ąjį kartą bus plačiomis akimis pažvelgta į šiuolaikinį pasaulį, technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis. Įkvėpimu dalinsis tikri inovacijų pionieriai. Konferencijoje skleisis idėjos, galinčios nuvesti prie pirmojo vienaragio, o kartu žvelgsime į tai, kas laukia ateityje. Didieji šių metų LOGIN partneriai – medicinos centrai Northway, technologijų platintojas Baltijos šalyse ACC Distribution, VĮ Registrų centras, VšĮ Inovacijų agentūra, draudimo bendrovė Balcia, nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė Realco, Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupė „iSun“, naujienų agentūra ELTA. LOGIN vyks gegužės 30–31 dienomis Litexpo, Vilniuje. Daugiau informacijos ČIA.

Šiemet įsigijus bilietą į LOGIN, registracija privaloma. Kaip paprastai užsiregistruoti, rasite ČIA.