Į Lietuvą atvykstanti norvegė Siri Østvold progreso ir inovacijų konferencijoje „LOGIN 2024“, kuri vyks jau gegužės 30–31 dienomis, skaitys pranešimą tema „Ką man pašnabždėjo orka“ („What A Killer Whale Whispered to Me“).

Siri Østvold instagramo paskyrą galite pamatyti čia: Siri Østvold Instagram

„Šaltame ir niūriame vandenyje prie Norvegijos krantų mano širdies ritmas natūraliai sumažėja dėl šalto vandens. Sinchronizuodamasi su vandenyno ritmu, laukiau susitikimo. Tamsiai mėlynoje, tik blizgančių žuvų žvynų nušviestoje jūroje, plėšrūno medžioklės liekanose, sutikau jį – didingą orkos patiną, pavadintą Lenny Melvin vardu. Kaip laisvojo nardymo mėgėjai ir vandenynų mylėtojai man teko laimė dalytis vandenimis su daugybe nuostabių būtybių. Tačiau šis susitikimas buvo daugiau nei trumpas nardymas; tai buvo dialogas su gamta, pašnabždėjęs gilias pamokas, kurias galima pritaikyti vadovavimo srityje“, – rašo laisvojo nardymo entuziastė, verslo strategijų konsultantė ir pranešėja Siri Østvold.

Jos teigimu, nardant šaltose vandenyno gelmėse apima pažeidžiamumo jausmas. Tačiau susidūrus su orka užgožiamas bet koks žmogaus ego.

„Mūsų pažeidžiamume slypi didžiausia stiprybė. Turėjau suvokti, kad tik būdama tiesiog savimi, santūria, atvira ir visiškai matoma – galėjau pagarbiai žvelgti orkai į akis. Tai buvo vienintelis būdas bendrauti. Vadovavimo srityje tai reiškia norą atskleisti savo tikrąjį „aš“, pripažinti savo baimes ir netikrumą. Būtent tokiomis nesaugiomis akimirkomis atrandame autentiškos drąsos, tokios, kuri įkvepia ir įgalina aplinkinius“, – įkvėpimu dalijasi nardytoja ir verslo konsultantė Siri Østvold.

 Siri Østvold susitikimas su orka

Moters teigimu, galimybė akis į akį susitikti su orka vandenyno gelmėse leido suprasti ir priėmimo grožį – jei orka būtų norėjusi, ji būtų per sekundę nutraukusi jos gyvenimą.

„Turėjau paprasčiausiai susitaikyti su tuo, kad nekontroliuoju savęs ir kad mano artimiausia ateitis priklauso tik nuo orkos. Vandenyne, kaip ir vadovavime, yra elementų, kurių mes negalime kontroliuoti. Potvyniai ir atoslūgiai keičiasi, srovės keičiasi, ir mes turime prisitaikyti. Net tvirtos strategijos, planai ir tikslai turi prisitaikyti prie kintančios aplinkos. Ir susitaikymas su tuo, kad neturime visiškos kontrolės, nereiškia silpnumo; priešingai, tai pabrėžia vadovo išmintį, kad jis supranta dinamišką gyvenimo ir verslo prigimtį. Kuo greičiau išmoksime nustatyti, ko negalime kontroliuoti, tuo greičiau galėsime veikti pagal tai, ko galime“, – aiškino S. Østvold.

Nardytojos teigimu, orkų būrys – tai bendruomenės darnos ir išminties simbolis, idealios komandos pavyzdys. Iš arti pamačiusi orkų gyvenimą, S. Østvold suprato, kad gamta visada bus išmintingesnė už mus, todėl turime iš jos mokytis.

„Ji primena mums, kaip svarbu puoselėti komandą, kurioje vertinami ir ugdomi kiekvieno nario unikalūs įgūdžiai ir patirtis. Sėkminga komanda, kaip ir orkų būrys, klesti bendradarbiaudama, abipusiškai gerbdama ir dalydamasi žiniomis su skirtingomis kartomis. Tai priminimas, kad didžiulėje mūsų organizacijų ekosistemoje kiekvienas vaidmuo yra labai svarbus ir kiekvienas balsas gali prisidėti prie bendros sėkmės“, – rašo S. Østvold.

Siri Østvold yra tyrinėtoja, nardytoja, istorijų pasakotoja, verslo strategijų konsultantė, pranešėja. Turi ilgametę patirti kuriant prekių ženklus, koncepcijas, tapatybes.

Į Lietuvą atvykstanti Siri Østvold progreso ir inovacijų konferencijoje „LOGIN 2024“, kuri vyks jau gegužės 30–31 dienomis, skaitys pranešimą tema „Ką man pašnabždėjo orka“ („What A Killer Whale Whispered to Me“).