Platforma „X“ neveikė daugiau nei dvi valandas, o nuo to nukentėjo tūkstančiai naudotojų, praneša BBC.

„Padarykite taip, kad mūsų žinia pasiektų Eloną Muską: „Atidarykite „Starlink“ Sudane“, – „Telegram“ paskelbė įsilaužėliai.

„X“ yra naujausia gaujos įsilaužimo, kuriuo siekiama „naudos Sudanui ir islamui“, auka.

Per kelias savaites trukusius privačius pokalbius su grupe pokalbių programėlėje „Telegram“ BBC kalbėjosi su įsilaužėliais apie jų metodus ir motyvus.

„Anonymous“

Vienas grupės narys, pasivadinęs Crush, BBC pasakojo, kad antradienio ataka užtvindė „X“ serverius didžiuliu srautu, kad išvestų juos iš tinklo – tai tie patys grubūs ir palyginti nesudėtingi įsilaužimo metodai, kuriais garsėja gauja.

Išjungimų stebėjimo svetainėje „Downdetector“ teigiama, kad JAV ir JK vartotojai užregistravo beveik 20 000 pranešimų apie sutrikimus, o nukentėjo daug daugiau žmonių.

Kitas įsilaužėlių grupuotės narys – Hofa – sakė, kad vadinamąja DDoS ataka buvo siekiama didinti informuotumą apie pilietinį karą Sudane, dėl kurio „internetas labai blogai veikia ir gana dažnai sutrinka“.

E. Musko platforma „X“

„X“ viešai nepripažino sukeltų sutrikimų, o E. Muskas neatsakė į klausimus, ar pradės teikti palydovinio interneto paslaugas Sudane.

Įsikūrę Sudane


Daugelis kibernetinio saugumo pasaulio atstovų kaltina „Anonymous Sudan“, kad tai yra „persirengęs“ Rusijos kibernetinis karinis dalinys.

Ši teorija grindžiama jos internetine parama Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir akivaizdžiu motyvų sutapimu su kitomis šalies įsilaužėlių gaujomis.

„Anonymous“

Nuo tada, kai sausio mėn. atsirado, „Anonymous Sudan“ sėkmingai sutrikdė dešimčių organizacijų ir vyriausybinių interneto paslaugų teikimą Prancūzijoje, Nigerijoje, Izraelyje ir JAV.

Pastarąjį mėnesį gauja atakavo Keniją, teigdama, kad šalies vyriausybė „kišasi į Sudano reikalus“.

Gauja tvirtina, kad nusikalstamus išpuolius vykdo siekdama „ginti tiesą, islamą ir Sudaną“, tačiau mažiausiai du kartus ji taip pat bandė iš aukų išvilioti bitkoinus.

Ji taip pat taikėsi į tokias svetaines kaip „OnlyFans“, „Tumblr“ ir „Reddit“.