E. Muskas dar kartą pabrėžė, kad siekia įkurti miestą Marse, tačiau nepateikė jokių naujienų, kas ten galėtų gyventi bei kaip jis būtų valdomas.

Bendrovės vadovas tik pakartojo, kad kai kurie „Starship“ dizaino pakeitimai, pavyzdžiui, atnaujinta raketų variklio konstrukcija, gali padėti sumažinti išlaidas.

„SpaceX“ stengėsi greitai paruošti laivą „Starship“ paleidimui, tačiau iki šiol bendrovė yra išsiuntusi tik keletą pirmųjų prototipų. Taip pat laukiama teisės aktų patvirtinimo, kad būtų galima siųsti raketą į orbitą.

E. Musko teigimu, sujungiant dalis ir pakeičiant suvirinimo techniką „SpaceX“ pavyko sumažinti atskirų „Raptor“ variklių kainą ir svorį. Antrosios kartos „Raptor“ variklis, manoma, turėtų generuoti ir didesnę trauką.

Šios žinios paskelbtos praėjus daugiau nei dviems metams po to, kai E. Muskas paskelbė apie pirmąjį „Starship“ kosminio turizmo klientą, japonų mados magnatą Yusaku Maezawa.

Pastarasis, anot „CNN“, sumokėjo „neskelbiamą pinigų sumą“, kad užsitikrintų sau ir menininkų grupei vietą „Starship“ 2023 m. kelionėje aplink Mėnulį.

„SpaceX“ vadovas užsiminė, kad ateityje bus paskelbta ir daugiau „Starship“ bilietų pardavimų, bet atsisakė pasakyti kada.

„Starship“

Nuo 2019 m. „SpaceX“ atliko maždaug tuziną įvairių prototipų bandomųjų skrydžių, kuriuose prototipai pakilo nuo kelių pėdų, iki devynių kilometrų aukščio, rašo „CNN“.

Kai kurie bandymai net baigdavosi sprogimais, kai bandomosios raketos smigdavo atgal į žemę. Tačiau 2021 m. gegužę prototipinė raketa sugebėjo neužsidegti ir nusileisti vertikaliai.

Jau kurį laiką „SpaceX“ laukia teisininkų leidimo paleisti „Starship“ pirmajam paleidimo į orbitą bandymui. Tačiau tai bus nemenkas žygdarbis – norint patekti į orbitą reikės greičio, 22 kartus viršijančio garso greitį.

Jei pasiseks, „Starship“ taps galingiausia žmonijos kada nors paleista raketa, kuri bus dvigubai didesnė nei „Saturn V“, kurią NASA naudojo septintajame dešimtmetyje skraidindama astronautus į mėnulį. Tačiau dėl federalinio reguliavimo kliūčių kosmoso kelionių dar teks palaukti.

Nepaisant to, paties E. Musko manymu, į orbitą iškeliauti pavyks dar šiais metais.