„Realme GT 6“ išmanusis gali būti tituluojamas kaip šių metų flagmanų žudikas. Kaina vos 700 eurų, o parametrais nenusileidžia kitų gamintojų flagmanams. Ilgiau nei mėnesį su juo ir beveik jokių priekaištų. Yra keletas niuansų, tačiau už tokią kainą negali norėti geriau. Labiausiai patiko nuotraukų ir filmavimo kokybė, kuri buvo geresnė už dvigubai brangesnį tuo metu naudotą kito gamintojo flagmaną. Taigi, šį kartą trumpai apie „Realme GT6“. Kas patiko ir kas nuvylė.

Realme GT6

Puiki nuotraukų kokybė

„Realme GT6“ turi tris kameras nugarėlėje. 50MP pagrindinė ir teleobjektyvo bei 8MP itin plataus kampo, kuri, mano vertinimu, labiau dėl skaičiaus. Sensoriaus dydis labai mažas ir gero rezultato galima tikėtis fotografuojant tik dienos metu.

Realme GT6

Flagmanai už prieinamą kainą dažniausiai nusileisdavo savo nuotraukų kokybe brangesniems modeliams, tik apie „Realme GT6“ to pasakyti negaliu. Pagrindinės kameros rezultatas išties puikus tiek dieną, tiek naktį. Teleobjektyvo kamera turi dviejų kartų optinį priartinimą, tačiau ir siūlomas 4 kartų skaitmeninis priartinimas manęs nenuvylė. Labai nustebino tai, kad dvigubai brangesnis flagmanas „Sony Xperia 1 VI“ nuotraukas portreto režimu darė kur kas blogiau nei „Realme GT6“.

Sony Xperia 1 VI (kairėje), Realme GT6 (dešinėje)

Pati kameros programėlė pakankamai įdomi ir turi nemažai fotografavimo režimų. Be pagrindinių portreto, nakties, panoramos, sulėtinto filmavimo režimų ar rankinių nustatymų, galima rinktis gatvės fotografijos režimą, didelės raiškos, grupės portretą ar man įdomiausią „žvaigždėtą“ režimą, kuriuo pavyko užfiksuoti naktinį dangų. Galima tiek fotografuoti, tiek filmuoti pasirinkus norimą laiko intervalą nuo 60 iki 240 minučių. Reikia tik turėti trikojį, kad išmanusis nejudėtų.

Realme GT6

„Realme GT6“ turi įvairių fotografavimo pasirinkimų, tačiau ne visada galima naudotis visas kameras. Dažniausi galima rinktis pagrindinę ir teleobjektyvo kameras, kai itin plataus kampo kamera leidžia fotografuoti tik auto, rankiniais nustatymais, gatvės bei nakties pasirinkimais. Norintiems geriausio rezultato, patarčiau naudoti tik pagrindinę ir teleobjektyvo kameras. Tikrai nenusivilsite.

Gera filmavimo kokybė su tam tikrai apribojimais

Maksimali filmavimo raiška 4K iki 60 kadrų per sekundę ir to tikrai pakanka kasdieniniams poreikiams. Kiek teko bandyti kitų flagmanų 8K vaizdo kokybę, tai tik „Xiaomi 14 Ultra“ patiko ir naudodavau. Kiti „Android“ flagmanai tik dėl pasirinkimo įtraukė 8K raišką.

Realme GT6

Patiko tai, kad vaizdo stabilizacija filmuojant 4K raiška išties labai gera. Gal mano, kaip tv operatoriaus įgūdžiai kitokie, bet pasitaikydavo, kad gamintojai, siūlydami pigesnius flagmanus su gerais techniniais parametrais, kai kur sutaupydavo. Ir tai matydavosi filmuojant. Su „Realme GT6“ to nėra – vaizdas pakankamai stabilus. Aišku, galima rinktis itin stabilus vaizdo režimas, tačiau tuomet kokybė liek tik FullHD, kurios man tikrai per mažai.

Realme GT6

Pakankamai keista tai, kad norint pasinaudoti rankiniais nustatymais, reikia rinktis filmo režimą, kuris filmuoja tik 21:9 formatu. Neturi galimybės keisti raiškos, bet galima naudoti itin plataus kampo kamera. Įdomu ir tai, kad skiriasi pikseliai – itin plataus kampo 2520x1080, kai pagrindinės ir teleobjektyvo kameros 3840x1644. Mano pasiūlymas naudoti auto nustatymus filmuojant bei 4K kokybę.

Realme GT6

Redaguojant video apžvalgą ir naudojant „Realme GT6“ išmaniojo telefono kamerą, supratau, kad filmuojant ir naudojant priartinimą, pagerėja ir garso kokybė. Nustatymuose reiktų pasirinkti išmanųjį garso režimą, kuris pagerina garso kokybę automatiškai keičiant mastelį. Šis režimas taip pat sumažina vėjo keliamą triukšmą.

Silpnesnis procesorius, puikiai tarnaujanti baterija ir dvi programėlių parduotuvės

Išbandžius „Realme GT6“ kiek ilgiau nei mėnesį, galiu pasakyti, kad už prašomą kaina (apie 700 eurų) šis flagmanas įdomus pasirinkimas. Jei rečiau naudosite itin plataus kampo kamerą, jūsų socialinių tinklų platformą užpildys tiek geros nuotraukos, tiek video.

Patiks ir ilgai tarnaujanti baterija. Gaila, kad neturėjau greito įkrovimo galimybės. Tie, kas nuspręs išbandyti šį modelį, rekomenduočiau ir pasiieškoti originalaus 120W įkroviklio. Gamintojai teigia, kad pilnai įkrauti užteks vos pusvalandžio, kai su mano turimais įkraudavo ilgiau nei per valandą. Žinoma, gal lėtesnis įkrovimas mažiau kenkia pačiai baterijai, bet kai įpranti su greitu įkrovimu, vėliau sunku jo atsisakyti.

Realme GT6

Kompanija sutaupė ne tik „ant“ itin plataus kampo kameros, kuri man nelabai patiko. Išsamiuose testuose internete galima pamatyti, kad silpnesnis „Snapdragon 8s Gen 3“ procesorius nusileidžia savo galingumu pagrindiniam „8 Gen 3“ procesoriui, bet realiai skirtumo aš tikrai nepajutau. Gal po ilgesnio naudojimosi tai atsispindės, bet su laiku dauguma flagmanų šiek tiek sulėtėja. Rekomenduočiau patį išmanųjį perkrauti kas kiek laiko, kad išsijungtų nenaudojamos programėlės ir tai padeda.

Gerai tai, kad vidinė atmintis net 512GB. Vietos užteks viskam ir ilgam naudojimui. Iš patirties galiu pasakyti, kad užpildžius beveik visą išmaniojo telefono atmintį, kiek sulėtėja įrenginys ir programėlės pradeda strigti. Jei yra galimybė, visada geriausia rinktis didesnės talpos modelius.

Realme GT6

Nepatiko tai, kad „Realme GT6“ turi net dvi programėlių parduotuves. Mums įprastą „Google Play“ ir „App Market“. Atnaujinti turimas programėles prašė abiejuose, todėl tai atrodo keistokai ir komplikuotai. Neaišku, ar neatnaujinus „App Market“ programėlių, jos pradės veikti lėčiau, o gal užtektų tik vienoje atsinaujinti turimas programėles? Aš nustatymuose tiesiog išjungiau jos veikimą ir naudojausi man įprasta „Google Play“.

Taigi, išbandžius „Realme GT6“, patiko šviesus 120Hz ekranas, ilgai tarnaujanti baterija, puiki nuotraukų ir filmavimo kokybė. Nepatiko dvi programėlių parduotuvės bei itin plataus kampo kameros rezultatas.