Kaip ir daugeliui vartotojų, pirmasis dalykas, kurį labiausiai knietėjo išbandyti – telefono kamera.

„Samsung“ naujienos

Naujojo „Galaxy Flip5“ kamerą lyginome su jau seniai išbandytu asmeniniu „iPhone 13 Pro Max“ modeliu. Padarius keletą nuotraukų ir žvelgiant per telefonų ekranus, „Galaxy Flip5“ nuotraukos pasirodė kur kas ryškesnės ir šviesesnės lyginant su „iPhone 13 Pro Max“.

Su „Samsung Galaxy Flip5“ daryta nuotrauka

Tokį įspūdį sukuria ir daugiau nei 30 proc. (lyginant su praeitos kartos modeliu) padidėjęs „Galaxy“ telefono ekrano ryškumas (šis patobulinimas buvo tikra ekstazė ištisas valandas varvinant akis žiūrint vaizdo įrašus „Youtube“).

Persikėlus nuotraukas tiek iš vieno, tiek iš kito įrenginio, nuotraukų kokybę galima buvo palyginti objektyviau. Lyginant peizažo nuotraukas skirtumas yra itin mažareikšmis. Abu išmanieji puikiai perteikia detales ir spalvas (nors „Flip5“ šiek tiek ir patamsino dangų).

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Didžiausias skirtumas išryškėjo darantis asmenukes (angl. „selfie“), kur ryškiau pastebimas ir „Galaxy Flip5“ naudojamas dirbtinio intelekto įrankis nuotraukų tobulinimui ir spalvų „pagyvinimui“. Tad visiems asmenukių mėgėjams „Galaxy Flip5“ gali pasiūlyti tikrai gausesnį meniu. Visų pirma, galite darytis asmenukes su savo išmaniuoju laikrodžiu, pastatę telefoną priešais (kadangi telefonas sulenkiamas, stovas nebereikalingas).

„Samsung Galaxy Flip5“

Su „Galaxy Flip5“ darytos asmenukės išties nustebino. Visų pirma, telefono kamera geriau sufokusavo ir išryškino detales (įskaitant ir mano prastai išlygintus marškinius), tuo tarpu „iPhone“ asmenukės buvo „švelnesnės“ ir labiau užtušavo foną (abi nuotraukos buvo daromos naudojant portreto režimą (angl. „portrait mode“).

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Čia atsiskleidė ir niekaip nenustojanti manęs stebinti „Samsung“ išmaniųjų telefonų funkcija – veido „tolygumo“ filtras, užretušuojantis veido nelygumus ir „pagražinantis“ besifotografuojančiojo veidą. Telefone jis įjungtas automatiškai (2 lygio), tuo tarpu padarius šį nustatymą maksimaliu – filtras taip išlygina veido odą, jog tampate panašesnis į Korėjos pop atlikėją.

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Be to, „Galaxy Flip5“ gerokai paryškina spalvas ir pasodrina tamsias spalvas. Odos spalva atrodo gerokai „šiltesnė“ ir labiau įdegusi, „suploninama“ žandikaulio linija. Nors realybėje atrodau panašesnis į su „iPhone 13 Pro Max“ darytą nuotrauką, tačiau į socialinius tinklus gerokai mieliau įsikelsiu su „Flip5“ darytą asmenukę.

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Fotografuojant aplinką vėl gerokai išryškėja spalvų kontrastas ir ryškumas „Galaxy Flip5“ telefonuose, kuris ne visada atitinka tikrovę, bet yra labai malonus akiai.

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Po gero pusvalandžio intensyvesnio naudojimo, „Galaxy Flip5“ išorinis ekranas (esantis nugarėlėje) „Flex Window“ pradėjo kaisti. Kadangi telefonas nėra didelis ir dalis plaštakos liečiasi su nugarėlės ekranu, tas šiek tiek trukdė, nes telefoną paprasčiausiai nebebuvo taip malonu laikyti rankoje (mažesnių plaštakų savininkai su šiuo iššūkiu neturėtų susidurti). Įjungus energijos taupymo režimą ir sumažinus ekrano ryškumą, ši problema buvo išspręsta. Tiesa, verta pažymėti, jog ir „iPhone“ buvo gerokai įkaitęs nuo šių „varžybų“.

Galiausiai telefonus išbandėme fotografuojant neapšviestoje patalpoje ir naktį.

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Neapšviestame kambaryje abiejų telefonų naktinis režimas pasirodė išskirtinai gerai, tiesa, „Flip5“ ir čia gerokai paryškino spalvas. Čia pamatėme ir „Flip5“ didesnio kameros lęšio ir dirbtinio intelekto suteikiamą pranašumą.

Naktį darant peizažo nuotraukas skirtumas buvo mažiau matomas, tačiau „Flip5“ ir čia kiek „pašviesino“ tamsius plotus ir nakties dangų.

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Išbandėme ir priartinimo funkciją ir tolimus objektus priartinome 10 kartų.

Kairėje – nuotrauka, daryta su „Samsung Galaxy Flip5“, dešinėje – su „iPhone 13 Pro Max“

Su „iPhone“ daryta nuotrauka kiek labiau išryškino detales. Čia pasimatė ir „galingesnė“ „iPhone“ optinio priartinimo funkcija.

Apibendrinant, „Galaxy Flip5 dirbtinio intelekto pagalba efektyviai pašalinamas optinis triukšmas nuotraukose, išryškėja spalvų kontrastas, nuotraukos atrodo šviesesės ir „gyvesnės“, o net ir ne itin fotogeniško žmogaus asmenukės atrodo labai malonios akiai ir vertos publikavimo socialiniuose tinkluose. Tiesa, tikėtina, jog šių pranašumų skirtumas mažiau matytųsi telefoną lyginant su naujesnės kartos „iPhone 14“, tačiau „Galaxy Flip5“ išlieka vertu dėmesio konkurentu, žvelgiant iš nuotraukų kokybės perspektyvos.

Atsiribojant nuo palyginimo su „iPhone“, „Galaxy Flip5“ suteikia galimybę gerokai personalizuoti savo telefoną naudojant nugarėlėje esantį ekraną „Flex Window“. Nuo valdiklių iki vaizdo ekrano užsklandų, laikrodžio ciferblatų ir stiliaus – viskas yra pakeičiama ir pritaikoma prie kiekvieno poreikių. Nors iš pirmo žvilgsnio šios savybės nėra gyvybiškai būtinos kiekvienam vartotojui, tačiau daugeliui galimybė pasidaryti telefoną išskirtinai „pagal save“ bus tikrai malonus priedas.

„Galaxy Flip5“ telefoną labai malonu laikyti rankoje, o sulenktas jis užima neįtikėtinai mažai vietos kišenėje. Nors „Samsung“ teigia, jog šis naujos kartos išmanusis turi maksimalią apsaugą – pakietintą „Gorilla Glass Victus 2“ stiklą ir „Armour Aluminium“ korpusą, telefoną tikrai verta naudoti su apsauginiu dėklu. Nors su juo telefonas nebėra toks malonus laikant jį rankoje, tačiau ramesnis naudojimasis garantuotas.

Su „Samsung Galaxy Flip5“ daryta nuotrauka

3 700mAh talpos baterijos pakanka visai dienai, be to ji nėra pakankamai didelė, jog apsunkintų telefono svorį. Pastebėjus, jog senka telefono baterija ir įjungus energijos taupymo režimą, numatyta veikimo trukmė padidėjo dvigubai. Tad teoriškai be įkrovimo įmanoma prabūti dvi dienas, nors siūlome aklai šiuo rodikliu nepasitikėti ir turėtis su savimi išorinę bateriją (ypač jeigu ruošiatės keliauti ilgesnius atstumus, be galimybės pasikrauti iš elektros lizdo).

„Galaxy Flip5“ turi 8 GB operatyviosios atminties ir dvigubai didesnę numatytąją saugyklą – nuo 128 iki 256 GB. Sistema pasižymi tuo pačiu „IPX8“ atsparumo vandeniui reitingu kaip ir jos pirmtakas, tačiau telefonas nėra atsparus dulkėms ir smulkioms dalelėms (kaip pvz. smėlis) dėl savo lanksto.

Apibendrinant, „Galaxy Flip5“ yra tikrai mielai atrodantis išmanusis, kurį malonu laikyti rankose. Jis turėtų patikti vartotojams, darantiems daug „asmenukių, norintiems nedidelio telefono, galinčio lengvai tilpti į delninukę ar vidinę švarko kišenę. Be to, jis patogus naudoti smulkesnes plaštakas turintiems vartotojams (mano plaštaka yra ganėtinai plati, todėl nugarėlėje esantis ekranas buvo kupinas pirštų antspaudų). Nenaudočiau jo ekstremaliomis sąlygomis (pvz., važinėjant motociklu per dulkėtas vietoves), tačiau įprastam, kasdieniam vartojimui šis telefonas yra puikiai tinkantis ir savo savininkui pateiks ne vieną malonią staigmeną.

Ši apžvalga yra subjektyvi autoriaus nuomonė ir nėra pirkimo rekomendacija. Prieš priimant bet kokį sprendimą pirkti, skaitytojams rekomenduojama įsivertinti ir atsižvelgti į savo individualius poreikius.