Turbūt „vieša paslaptis“, kad perkant „MacBook“ pirkėjas susimokėdavo „premium“ segmento antkainį. Tačiau šiuo metu, kai pasaulyje kompiuterinės technikos trūksta, „Apple“ gaminiai atrodo kaip niekada konkurencingi.

Išties, netgi kai kurios Lietuvos bendrovės darbuotojams vietoje „Windows“ aplinkos kompiuterių šiuo metu perka „MacBook Air“ modelius, kurių kainos prasideda nuo maždaug 1000 eurų. Tiesiog, „Windows“ analogų kai kada net ir fiziškai nebūna pirkti, o „Apple“ kompiuteriai itin geri ir nebrangūs.

Aš pats asmeniškai „Windows“ operacine sistema naudojausi visą savo 15 metų karjerą, ir anksčiau studijų metais bei vaikystėje, pradedant „Windows 95“, tik šiek tiek tekę susidurti su DOS.

Ir tik 2022 metais pirmąsyk pagrindiniu mano darbo įrankiu tapo „MacBook Air“.

Jeigu ir jūs svarstote apie tokį pokytį – dalinuosi, ką tenka patirti.

Patraukia akį

Nekelia nuostabos, kad „Apple“ kompiuteriai yra itin vizualiai patrauklūs, kokybiški, jaučiasi „solidžiai“. „Macbook Air“ pakuotė minimalistinė bet kokybiška, o jos sudėtis – kompiuteris, pakrovėjas ir viskas.

Pirmasis kompiuterio įsijungimas tikrai ilgokas. Kol susikuri „Apple ID“ paskyrą, kol suvedi pirminius prašomus nustatymus, praeina apie 15 minučių.