Džiaugiuosi, kad „Google“ kompanija oficialiai startavo Lietuvoje būtent su „Pixel 9“ serija, o ne anksčiau. Tai labiausiai vykęs dizainas lyginant ankstesnius šios kompanijos išmaniuosius. Kolega darbe naudojosi ankstesniais modeliais, tai su naujais nėra net ką lyginti. Kur kas solidžiau atrodo ir rankoje patogesni. Žinoma, dizainu labai primena „iPhone“ modelius ir iš priekio sunku net atskirti.

Google Pixel 9 Pro XL

Išpakavau visus tris serijos modelius ir išbandžius kiek ilgiau nei dvi savaites, labiausiai patiko „Google Pixel 9 Pro“. Idealus dydis ir viena geriausių nuotraukų ir filmavimo kokybė telefone. Žinoma, tai yra mano asmeninė patirtis ir nebūtinai gali sutapti su jūsų poreikiais. „DxOmark“ specialistai labai gerai įvertino naujų „Pixel“ serijos išmaniųjų kameros galimybes ir šiai dienai „Pixel 9 Pro XL“ nusileidžia tik „Huawei Pura 70 Ultra“. Tačiau šio modelio prieinamumas Lietuvoje ribotas ir be „Google“ paslaugų naudotis kiek sunkiau.

Google Pixel 9 ir Google Pixel 9 Pro XL

Puiki nuotraukų kokybė ir daug dirbtinio intelekto redagavimo galimybių

Palyginti kameros galimybes su ankstesniais „Pixel“ modeliais negaliu, tik su kitų gamintojų flagmanais, o jų tikrai yra. Neslėpsiu, ilgą laiką mano favoritas buvo „Xiaomi 14 Ultra“, kuris vis dar yra įdomus mobiliosios fotografijos mėgėjams. Išbandžius „Pixel 9“ serijos modelius, „Google“ modeliai labai sužavėjo savo nuotraukų spalvų natūralumu. Vėliau visada galima redaguoti pagal savo poreikius, o šiuose modeliuose dirbtinio intelekto nuotraukų redagavimo galimybių išties nemažai.

Google Pixel 9

„Google Pixel 9“ turi tik dvi kameras nugarėlėje – 50MP pagrindinę bei 48MP itin plataus kampo, tačiau galima rinktis ir dviejų kartų priartinimą, kurio kokybė taip pat pakankamai gera. Maksimalus priartinimas iki 8 kartų fotografuojant bei iki 7 kartų filmuojant, kurio rinktis nerekomenduoju. Jei norite geriausios kokybės, visada naudokite tuos trumpinius, kuriuos siūlo kameros programėlė. Vėliau visada galima paredaguoti. Jei jums nereikia teleobjektyvo kameros ir norite kompaktiško flagmano su gera kamera, tai „Pixel 9“ neturėtų nuvilti.

Verta paminėti, kad „Pixel 9“ modelyje nėra pilno rankinio valdymo ar maksimalios 50MP raiškos pasirinkimo, bet jei dažniausiai fotografuojate auto nustatymais, tai papildomų privalumų nepasigesite. Galima rinktis veiksmo panoramą, ilgą ekspoziciją, portreto ar nakties režimus bei „pridėk mane“. Su šiuo režimu galima užfiksuoti dvi nuotraukas, kurias apjungs į vieną. Jei neturite trikojo ar kito žmogaus, kuris galėtų jus nufotografuoti, padarius vieną nuotrauką, pasikeičiate su kitu asmeniu ir jis nufotografuoja dar vieną kartą. Taip turėsite visą kompaniją kadre.

Google Pixel 9 Pro

„Pixel 9 Pro“ ir „Pixel 9 Pro XL“ turi ne tik papildomą teleobjektyvo kamerą, bet daugiau redagavimo galimybių. Maksimalus priartinimas šiuose modeliuose fotografuojant iki 30 kartų, o filmuojant 20 kartų. Tačiau siūlyčiau apsiriboti tik 5 kartų teleobjektyvo priartinimu, o vėliau, redaguojant, galima pasinaudoti geresnio priartinimo galimybe. Pasirenkate nuotrauką, ją apkarpote arba du kartus paliečiate norimą objektą nuotraukoje ir leidžiate dirbtiniam intelektui patobulinti nuotrauką. Tokiu būdu turėsite geros kokybės nuotrauką su didesniu priartinimu.

Google Pixel 9

Taip pat „Pro“ modeliuose galima rinktis visus rankinius nustatymus, RAW formatą bei 50MP raišką fotografuojant. Tiesa, fotografuojant maksimalia raiška, nuotraukos išsaugojimas užtrunka kelias sekundes, todėl greitos serijos nuotraukų šiuo formatu nepavyks padaryti. Įdomu tai, kad fotografuojant įprastu auto režimu, nuotraukos dydis užima nuo 2MB iki 5MB, o pilnos raiškos nuotrauka apie 50MB. Tiems, kurie nori vėliau išdidinti nuotrauką ar turėti daugiau galimybių redaguoti, vertėtų išbandyti.

Mėgstantiems redaguoti nuotraukas, „Pixel 9“ serijos modeliuose nemažai dirbtinio intelekto galimybių. Pasirinkus redaguoti nuotrauką, galima ištrinti norimą daiktą ar objektą, perkelti elementą, perkurti nuotrauką, pakeisti foną. Labai patiko tai, kad nufotografavus kompaniją, vėliau galima pasirinkti geriausią kadrą. Svarbu padaryti bent kelias nuotraukas. Jei vienoje vienas šypsosi idealiai, o kitas prisimerkęs, galima tai pakeisti. Galimybių išties nemažai ir kartais redaguota nuotrauka atrodo visai realistiškai, tik aš vis dar nesu tokių nuotraukų fanas. Man labiau patinka kuo natūralesnės nuotraukos.

Google Pixel 9 Pro

Kas šiek tiek užkliuvo fotografuojant „Pixel“ modeliais? Pasirinkus portreto režimą, galima rinktis priartinimą nuo 1.5 karto iki 3. Logiška, jei naudojuosi „Pixel 9“, „Pro“ modeliuose teleobjektyvo kamera arba penkių kartų priartinimas neveikia. Užkliuvo ir tai, kad ta pati teleobjektyvo kamera ne visada suveikia ar persijungia. Jei atstumas iki objekto yra per arti, tiesiog pagrindine kamera priartina skaitmeniu būdu. Tai galima pamatyti nuotraukos išsamioje nuotraukos informacijoje. Gerai tai, kad nuotraukos kokybė dar visai gera, bet filmuojant tai šiek tiek erzina, kai nesupranti, ar suveikia teleobjektyvo kamera, ar ne.

Vaizdo stabilizacija filmuojant – viena geriausių išmaniajame

Mėgstantiems daug filmuoti telefonu, „Pixel 9“ modeliai neturėtų nuvilti. Yra keletas niuansų, bet vaizdo kokybė išties puiki. Žinoma, man teleobjektyvo kamera yra labai aktuali, todėl rinkčiausi „Pro“ modelius. Su „Pixel 9“ turėsite tik itin plataus kampo, pagrindinę ir dviejų kartų priartinimą filmuojant, jei norite geriausios kokybės. Taip pat priekinė kamera yra tik 10.5MP raiškos, kai „Pro“ modelių – 42MP.

Google Pixel 9 Pro

Pigiausio modelio maksimali filmavimo raiška – 4K 60 kadrų per sekundę, „Pro“ modeliuose – 8K raiška iki 30 kadrų per sekundę. Galima naudoti pagrindinę ir teleobjektyvo kameras. Tik pasirinkus maksimalią raišką „Pro“ modeliuose įsijungia vaizdo įrašų optimizavimas. Nežinau kodėl, bet išsaugomi du failai. Vienas Full HD raiškos, o kitas turi būti optimizuotas. Kopija turi būti išsaugota debesyje ir tik vėliau išsaugota telefone. Labai nepatogu. Toks failas užima nemažai vietos, o pati optimizacija užtrunka labai ilgai. Pabandžiau optimizuoti naktinį vaizdo įrašą. Procesas įvyko, tik reikėjo apie 20 minučių laukti ir dar nemažai interneto duomenų išnaudoja. Geriau filmuokite 4K raiška iki 30 arba 60 kadrų per sekundę. Kokybės tikrai pakanka.

Google Pixel 9 Pro

Labai patiko tai, kad vaizdo stabilizacija nereali. Nereikia trikojo ar stabilizatoriaus. Filmuojant iš rankų net su 5 kartų priartinimu, vaizdas buvo labai stabilus. Galima rinktis standartinį, užrakintą ar aktyvų vaizdo stabilizavimą. Pasirinkus aktyvų, galima filmuoti tik Full HD raiška. Aš dažniausiai filmavau 4K raiška iki 30 kadrų per sekundę su įprastu stabilizavimu ir buvau visiškai patenkintas.

Google Pixel 9 Pro

Patiko ir tai, kad nustatymuose galima pasirinkti makro fokusavimą rankiniu būdu. Aš dažniausiai išjungiu, o kai reikia įsijungiu. Gerai ir tai, kad norint užfiksuoti aiškią kalbą triukšmingoje aplinkoje, yra kalbos tobulinimo funkcija. Naudojant papildomą mikrofoną, nustatymuose visada reikia perjungti prijungtą mikrofoną, nes kitu atveju įrašinės telefono garsiakalbis. Keista tai, kad naudojant papildomą mikrofoną, garso lygis įsirašydavo labai žemas, kai su kitais gamintojų flagmanais veikdavo idealiai. Taip pat ne visai patiko pati garso kokybė.

Google Pixel 9 Pro

Man, kaip profesionaliam TV operatoriui, užkliuvo tai, kad nėra pilnų rankinių nustatymų filmuojant. Galima rinktis tik išlaikymą ir baltos spalvos balansą, o tai nėra blogai. Visgi, norint pilnų rankinių nustatymų, teko parsisiųsti papildomą „BlackMagic“ kameros programėlę. Taip pat pasigedau 4K 120 kadrų per sekundę filmavimo sulėtintai.

Privilegijos, ilgas palaikymas ir keletas niuansų

Patinka tai, kad pastaruoju metu nemažai gamintojų savo „Android“ flagmanus prekybos pradžioje siūlo dvigubai daugiau atminties už pigiau. Taip galima šiek tiek sutaupyti. Tie, kas įsigijo naujus „Pixel 9 Pro“ modelius, nepamirškite pasinaudoti privilegijomis, kuriuos suteikia „Google“. Su kiekvienu įsigytu „Pixel 9“, „Pixel 9 Pro“ ir „Pixel 9 Pro XL“ bus suteikiama 3 mėnesių „YouTube Premium“ prenumerata be piniginio mokėjimo naujiems „YouTube Music“ arba „YouTube Premium“ naudotojams ir 6 mėnesių „Fitbit Premium“ prenumerata naujiems „Fitbit Premium“ naudotojams. Be to, kartu su kiekvienu įsigytu „Pixel 9“, nauji „Google One“ naudotojai gaus 6 mėnesių „Google One AI Premium 2TB“ prenumeratą be piniginio mokėjimo. Tuo tarpu su „Pixel 9 Pro“ ir „Pixel 9 Pro XL“ naujiems „Google One AI Premium“ plano naudotojams bus suteikiama vienerių metų prenumerata.

Google Pixel 9 Pro

Tie, kas nori išmaniaisiais naudotis ilgai, „Pixel 9“ serijos modeliai gaus net 7 metus sistemos ir saugumo atnaujinimus. Gerai ir tai, kad „Google“ išmanieji atnaujinimus gauna greičiau nei kiti telefonai su „Android“ operacine sistema. Gaila, kad ne visos funkcijos dar prieinamos Lietuvoje. Viena iš tokių, tai „Google VPN“ paslauga. Visiems „Pixel“ naudotojams ji teikiama nemokamai, tačiau pas mus kol kas ji nėra prieinama.

Google Pixel 9 Pro

Dar keletas niuansų, kurie šiek tiek erzino. Tai įjungimo/išjungimo mygtukas. Jis yra aukščiau garsinimo mygtukų, todėl man tai labai nepatogu. Reikia priprasti, bet dažnai baigęs filmuoti, ne išjungdavau ekraną, o vėl įjungdavau filmavimą. Tai galima daryti paspaudus ir garsinimo mygtuką.

Tie, kas mėgsta naudotis veido atpažinimu, „Pixel 9“ modeliuose galima įjungti ir piršto bei veido atpažinimą. Deja, vakare sutemus veido atpažinimas neveikė, nes tiesiog buvo per tamsu. Tada tenka naudotis piršto atpažinimo jutikliu.

Google Pixel 9 Pro

Apskritai, visa „Pixel 9“ serija man labai patiko. Tai išties patrauklūs ir dėmesio verti „Android“ flagmanai. Labiausiai patiko „Pixel 9 Pro“ – kompaktiškas flagmanas su gerai tarnaujančia baterija ir viena geriausių kamerų išmaniajame. Yra keletas niuansų, bet sistemos atnaujinimai dažniausiai ištaiso keletą klaidų ir tada išmanusis funkcionuoja tinkamai. Pigiausio „Pixel 9“ kaina be nuolaidos 919 eurų, o už brangiausią „Pixel 9 Pro XL“ teks susimokėti 1719 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)