Dėl galimybės pristabdyti šį 69 mlrd. JAV dolerių (62,6 mlrd. eurų) vertės perėmimo sandorį buvo kreipusis JAV Federalinė prekybos komisija (FTC), siekdama pauzės, kol bus atliekamas tyrimas dėl būgštavimų, susijusių su konkurencija. Tačiau teisėja Jacqueline Scott Corley išreiškė abejones ir sudarė sąlygas sandorio patvirtinimui Jungtinėse Valstijose.

Tai yra svarbus laimėjimas „Microsoft“, pašalinantis didelę kliūtį užbaigiant tokių žaidimų, kaip „Call of Duty“ ir „Candy Crush“ kūrėjo „Activision Blizzard“ įsigijimą.

„Xbox“ savininkė „Microsoft“ apie ketinimus nusipirkti „Activision Blizzard“ paskelbė praėjusių metų pradžioje. Šiuo sandoriu buvo užsimota suformuoti vieną stambiausių pasaulyje žaidimų kompanijų.

Nors žalią šviesą įsigijimo sandoriui jau yra uždegusi ir Europos Sąjunga (ES), „Microsoft“ dar teks įveikti Jungtinės Karalystės (JK) reguliuotojų veto.

„Microsoft“ prezidentas Bradas Smithas padėkojo San Fransisko teismui už „greitą ir išsamų sprendimą“.

Šis sandoris reguliuotojų dėmesio susilaukė dėl to, nes kilo nuogąstavimų, kad „Microsoft“ gali užkirsti savo konkurentų prieigą prie itin populiarių vaizdo žaidimų ir leisti žaisti juos tik per „Xbox“ konsoles.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją