Taip buvo atvertas kelias vienam didžiausių sandorių technologijų srityje.

Jungtinės Karalystės (JK) Konkurencijos ir rinkų tarnyba (CMA) pranešime pareiškė, kad uždegė žalią šviesą tokiam perėmimo sandoriui, kuris neapima „teisių į žaidimus debesyse“ (angl. Cloud gaming), nes buvo prieita prie išvados, jog tai padės „apsaugoti konkurencingas kainas ir paslaugas“.

„Microsoft“ apie užmojį įsigyti „Activision Blizzard“ iš pradžių paskelbė praėjusių metų sausį. Ši iniciatyva vėliau susilaukė reguliuotojų dėmesio, kadangi po perėmimo būtų suformuota viena stambiausių pasaulyje žaidimų kompanijų. Balandį CMA ėmėsi blokuoti sandorį, motyvuojant galima žala konkurencijai sparčiai augančiame žaidimų debesyse sektoriuje, kuriame žaidimai perkami virtualiai, o žaidėjai gali naudoti ne tik konsoles, bet ir kitus įrenginius.

Asociatyvi nuotrauka

Tačiau praėjusį mėnesį tarnyba atsisakė šių prieštaravimų.

„Esame dėkingi už CMA išsamią peržiūrą ir sprendimą“, – penktadienį tvirtino „Microsoft“ prezidentas Bradas Smithas. Jis nurodė, kad buvo įveikta „paskutinė reguliavimo kliūtis“.

Konsolių „Xbox“ gamintoja „Microsoft“ savo arsenale jau turi nemažai žaidimų, įskaitant „Minecraft“, „Elder Scrolls“ ir „Fallout“, ir jau užima dominuojančią poziciją žaidimų debesyse pasaulyje – kompanijos paslauga „Game Pass“ turi apie 25 mln. prenumeratorių.

Pagal pradinį sandorį į „Microsoft“ debesiją būtų įtraukti tokie populiarūs „Activision“ žaidimai, kaip „Call of Duty“, „Overwatch“ ir „World of Warcraft“, tačiau britų reguliuotojams to buvo per daug. Pagal naują susitarimą „Microsoft“ sutiko neįgyti „Activision“ debesijos verslo kontrolės – vietoj to ji 15-ai metų bus perduota prancūzų įmonei „Ubisoft“.

Reguliuotojai nuogąstavo ne tik dėl žaidimų debesyse, tačiau ir dėl to, kad pradinis susitarimas būtų leidęs „Microsoft“ suteikti prieigą prie „Activision“ žaidimų tik savo „Xbox“ konsolėse.

Asociatyvi nuotrauka

„Microsoft“ ir „Sony“, kuri anksčiau bandė blokuoti „Activision“ perėmimo sandorį, liepą susitarė, kad žaidimas „Call of Duty“ būtų pasiekiamas ir „PlayStation“ naudotojams.

Europos Sąjunga (ES) perėmimo sandoriui pritarė dar gegužę. Tuo metu JAV reguliuotojai neseniai nusprendė nebeblokuoti įsigijimo, kadangi patyrė nesėkmę teisme.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją