Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė praneša, kad Lietuvoje veiklą pradės 2 akseleratoriai – švietimo startuolių vystytojas „xEdu“ ir kompiuterinių žaidimų kūrėjams padedantis „Peninsula Corporate“. Ministrė tikino, kad būtent „Plug and Play“ veiklos pradėjimas Lietuvoje pritraukė ir šiuos investuotojus.

„Po mūsų pritraukto Silicio slėnio „Plug and Play“ sėkmės, į Lietuvą ateina dar du – šįkart švietimo (edtech) ir žaidimų industrijų startuolių akseleratoriai, kurie mums padės išauginti ir į tarptautinius vandenis išvesti dar 60 inovatyvių Lietuvos verslų“, – savo „Facebook“ paskyroje dalinosi A. Armonaitė.

„Lietuvoje veikti pradės Suomijos „xEdu“ – didžiausias ir Europoje lyderiaujantis švietimo startuolių vystytojas ir mentorius. Tuo tarpu su žaidimus kuriančiais lietuviškais startuoliais dirbs šioje srityje daug patirties turinti „Peninsula Corporate“ ir „Game BCN“ komanda iš Barselonos“, – aiškino ji.

Ministrė taip pat informavo, kad Lietuvos startuolių ekosistema yra viena greičiausiai augančių Europoje, o jos įmonių vertė jau pasiekė apie 14 mlrd. eurų.

ELTA primena, kad Silicio slėnyje įsikūrusi amerikiečių bendrovė „Plug and Play“ Lietuvoje iki 2026 m. kovo dirbs su pradedančiaisiais inovatyviais verslais ir padės išaugti 60 vietos startuolių. „Plug and Play“ turėtų investuoti 5,9 mln. eurų ir iš viso įgyvendinti 5 akceleravimo ciklus.

„Plug and Play“ savo internetiniame puslapyje skelbia kuruojanti 50 tūkst. startuolių tinklą, startuoliams siūlo jų akceleravimo programas, galimybę prisijungti prie įmonės inovacijų ekosistemos ir investicijų.