Renginio pagrindinis akcentas – robotų varžybų arena, kuri užims beveik trečdalį sporto salės grindų. Tokios didelės arenos robotų varžyboms Lietuvoje dar nebuvo pastatyta. Joje geriausios robotikos komandos iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos demonstruos savo robotus, besiruošiančius prestižinei Robotikos olimpiadai Atėnuose.

Dar dviejose mažesnėse arenose varžysis Lietuvos ir Ukrainos robotikos komandos. Greta robotų varžybų dar žiūrovus pradžiugins labai gražus reginys! Vilniaus vaikų darželių robotikos komandos iš LEGO detalių statys Baltijos kelio 35 metų jubiliejui skirtą kompoziciją. Ukrainiečiai jau sėkmingai atvažiavo į Vilnių ir ilsisi po ilgos kelionės autobusu.

„Lituanica X“ Ukrainos robotikos komandas globoja jau keletą metų. Šią vasarą kartu dalyvavo Lietuvoje surengtoje robotikos vasaros stovykloje. Ukrainiečių robotai, kuriuos bus galima pamatyti per renginį, yra šios stovyklos veiklų rezultatas.

Ukrainiečių vaikai labai džiaugiasi kiekviena galimybe atvažiuoti į robotikos renginius Lietuvoje. Galimybė ramiai miegoti naktį ir su Lietuvos bendraamžiais dalyvauti varžybose jiems yra neįkainojama dovana.