Technologijų bendrovės debesų kompiuterijos padalinio vadovas vidiniame susirinkime sakė, kad jei darbuotojai nepritaria pokyčiams, jie gali ieškotis darbo kitur, rodo „Reuters“ peržiūrėta stenograma.

„Amazon Web Services“ padalinio vadovas Mattas Garmanas sakė, kad devyni iš dešimties darbuotojų, su kuriais jis kalbėjosi, pritarė šiai politikai, kuri nuo sausio 2 d. įsigalioja visiems biure dirbantiems darbuotojams, išskyrus tuos, kurie dirba išskirtinėmis aplinkybėmis, rašo „The Guardian“.

Jis nurodė, kad visi, kurie yra nepatenkinti naująja politika, turėtų išeiti iš darbo. „Jei yra žmonių, kurie tiesiog blogai dirba tokioje aplinkoje ir nenori to daryti, viskas gerai, aplinkui yra ir kitų įmonių“, – sakė M. Garmanas, kurio komentarus pranešė „Reuters“.

„Beje, nenoriu pasakyti to blogąja prasme“, – sakė jis ir pridūrė: „Mes norime būti tokioje aplinkoje, kurioje dirbame kartu. Kai norime iš tikrųjų diegti naujoves, susijusias su įdomiais produktais, nepastebėjau galimybės tai daryti, kai nesame kartu vienoje vietoje.“

Apie naująją darbo politiką paskelbė „Amazon“ vadovas Andrew Jassy rugsėjo mėn. pranešime darbuotojams. Jis rašė: „Nusprendėme, kad grįšime prie buvimo biure taip, kaip buvome iki COVID atsiradimo. Žvelgdami atgal į pastaruosius penkerius metus, ir toliau manome, kad buvimo kartu biure privalumai yra dideli.“

Visame pasaulyje „Amazon“ dirba 1,5 mln. žmonių, įskaitant ne visą darbo dieną dirbančius darbuotojus. Anksčiau jos reikalavimas lankytis biure paprastiems darbuotojams buvo trys dienos per savaitę, o tai atitiko jos technologijų srities kolegų „Google“ ir „Meta“ politiką. „Microsoft“ tikisi, kad darbuotojai biure bus 50 proc. laiko.

M. Garmanas sakė, kad su nuotolinio darbo politika „iš tikrųjų nieko nepasiekė“, nes dėl skirtingų darbo grafikų „negalėjo dirbti kartu ir mokytis vieni iš kitų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)