Technologijų milžinė naujame pranešime teigia, kad klientams ateityje siūlys išsimokėjimo paslaugas per trečiųjų šalių kredito ir debeto korteles.

Tuo tarpu esami skolininkai galės ir toliau padengti įmokas naudodamiesi „Apple“ programėle „Wallet“, praneša „Apple“, kuriuos cituoja BBC.

Šis žingsnis žymi „Apple“ pasitraukimą iš planų tiesiogiai savo klientams siūlyti pinigų skolinimo paslaugas.

„Apple Pay Later“, kuri veikė JAV rinkoje, naudotojai galėjo iki 1 000 JAV dolerių vertės pirkinių išlaidas išskaidyti į keturias įmokas per šešias savaites, nemokėdami palūkanų ar papildomų mokesčių.

Sistema „Apple Pay Later“ pradėjo veikti tada, kai JAV palūkanų normos buvo beveik lygios nuliui, todėl skolinimasis buvo tapęs itin patraukliu.

Tačiau kovoje su kylančiomis kainomis centriniai bankai padidino palūkanų normas ir tokios paslaugos tapo mažiau patrauklios.

Praėjusią savaitę per metinį „Apple“ renginį kompanija paskelbė, kad bendradarbiaus su įvairių šalių bankais visame pasaulyje, kurie galės pasiūlyti pirkimo išsimokėtinai, t.y. skolinimosi galimybes.

Apple Pay

Tokios galimybės bus prieinamos būsimoje operacinėje sistemoje „iOS 18“, kurią tikimasi išleisti dar šiais metais.

Oficialiame komentare portalui „9to5Mac“, kurį cituoja „The Verge“, „Apple“ teigė:

„Šiais metais vartotojai visame pasaulyje atsiskaitydami su „Apple Pay“ galės naudotis išsimokėjimo paslaugomis pasinaudodami kredito ir debeto kortelėmis, taip pat paskolų teikėjais. Įdiegus šį naują pasaulinį paskolų išsimokėtinai pasiūlymą, nebesiūlysime „Apple Pay Later“ paslaugos JAV“.