Kaip anksčiau rašė LOGIN.LT, praėjusią savaitę internete pasirodė įvairių naudotojų skundų, kuriuose „iPhone 15“ savininkai teigia, kad jų naujieji įrenginiai labai greitai įkaista.

Štai kanadietis techninio turinio kūrėjas „RJey“ platformoje „X“ rašė, jog „iPhone Pro Max“ „kartais taip įkaista, kad jei jis naudojamas be dėklo, neįmanoma jo net laikyti“.

Apple“ pranešė, kad išleis atnaujinimą, jog ištaisytų „iOS 17“ programinės įrangos klaidą, ir bendradarbiauja su kūrėjais, kurių programėlės perkrauna telefonus.

Bendrovė ėmėsi veiksmų po to, kai „iPhone 15“ produktų naudotojai skundėsi, kad juos naudojant jie per daug įkaito, kai kuriais atvejais temperatūra siekė daugiau nei 48 °C.

„Nustatėme keletą priežasčių, dėl kurių „iPhone“ gali įkaisti labiau nei tikėtasi“, – sakoma „Apple“ pareiškime.

„iPhone 15“

Šeštadienį bendrovė pranešė, kad rengia sistemos „iOS17“, kuri palaiko „iPhone 15“ liniją, atnaujinimą, kad prietaisai netaptų „nemaloniai karšti“, ir dirba su programėlėmis, kurios veikia taip, „kad perkrauna sistemą“.

„Apple“ pridūrė, kad problemų gali kilti ir pradinio telefono naudojimo metu. „Per pirmąsias kelias dienas po įrenginio nustatymo ar atkūrimo prietaisas gali būti šiltesnis dėl padidėjusios foninės veiklos“, – teigė bendrovė.

Praėjusią savaitę „Instagram“, priklausanti Marko Zuckerbergo įmonei „Meta“, pakeitė savo programą, kad ji naujausioje „iPhone“ operacinėje sistemoje nešildytų įrenginio.

Bendrovė „Apple“ teigė, kad „Uber“ ir kitos programėlės, pavyzdžiui, vaizdo žaidimas „Asphalt 9“, vis dar diegė savo atnaujinimus.

Ji nepateikė terminų, kada bus išleista jos pačios programinės įrangos pataisa, tačiau teigė, kad kol kas jokių „iPhone 15“ saugumo problemų nekyla ir tai neturės įtakos ilgalaikiam telefono veikimui.

Bendrovė teigė, kad programinės įrangos atnaujinimas neturės įtakos telefono veikimui.

„iPhone 15“

Praėjusią savaitę „iPhone“ gamintojo bendruomenės forume buvo paskelbti klientų skundai dėl aukštos klasės „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ modelių perkaitimo problemos.

„Turiu naująjį „iPhone 15 Pro“ ir jis taip įkaito, kad pasidarė per karšta jį laikyti“, – rašė vienas naudotojas. Kitas rašė: „Man skauda rankos odą! Kas vyksta su „iPhone 15 Pro Max“?“

Ekspertai spėliojo, kad „iPhone 15 Pro“, kuriame naudojamas galingas naujas Taivane pagamintas lustas, perkaito dėl to, kad jo titano korpusas gali mažiau efektyviai išsklaidyti šilumą nei jo pirmtakų naudotas nerūdijančio plieno korpusas.

Tačiau „Apple“ savo pareiškime teigė, kad kaitimo problemos nesusijusios su titano korpusu. Bendrovė pridūrė, kad problema nebuvo susijusi ir su perėjimu nuo jos patentuoto „Lightning“ įkrovimo kabelio prie USB-C prievado.