„Twitter“ vadovas Elonas Muskas teigė, kad „konkurencija yra gerai, bet sukčiavimas – ne“, tačiau „Meta“ teisiniame laiške paneigė teiginius, kad buvę „Twitter“ darbuotojai padėjo sukurti „Threads“.

Pasak „Meta“, naująją programėlę atsisiuntė daugiau kaip 30 mln. žmonių, praneša BBC.

„Threads“ išvaizda labai panaši į „Twitter“, pažymėjo „BBC News“ technologijų žurnalistas Džeimsas Kleitonas. Jis sakė, kad naujienų kanalas ir peradresavimas yra „neįtikėtinai panašūs“.

„Twitter“, „Threads“

Kaip pirmasis pranešė naujienų portalas „Semafor“, trečiadienį „Twitter“ advokatas Alexas Spiro išsiuntė laišką „Meta“ generaliniam direktoriui Markui Zuckerbergui, kuriame kaltina „Meta“ „sistemingu, sąmoningu ir neteisėtu „Twitter“ komercinių paslapčių ir kitos intelektinės nuosavybės pasisavinimu“ kuriant „Threads“.

A. Spiro teigė, kad „Meta“ pasamdė dešimtis buvusių „Twitter“ darbuotojų, kurie „turėjo ir tebeturi prieigą prie „Twitter“ komercinių paslapčių ir kitos labai konfidencialios informacijos“, kuri galiausiai padėjo „Meta“ sukurti, jo žodžiais tariant, „nukopijuotą“ programėlę „Threads“.

„Twitter“ ketina griežtai įgyvendinti savo intelektinės nuosavybės teises ir reikalauja, kad „Meta“ nedelsdama imtųsi veiksmų ir nustotų naudoti bet kokias „Twitter“ komercines paslaptis ar kitą itin konfidencialią informaciją“, – rašoma laiške.

„Threads“

„Twitter“ pasilieka visas teises, įskaitant, bet neapsiribojant, teisę reikalauti civilinių teisių gynimo priemonių ir draudimų be papildomo įspėjimo.“

Laiško kopiją matęs „BBC News“ susisiekė su „Meta“ ir „Twitter“ dėl komentarų.

Atsakydamas į „Twitter“ žinutę, kurioje minimas teisinis laiškas, E. Muskas pareiškė, kad „konkurencija yra gerai, sukčiavimas – ne“.

„Meta“ atstovas Andy Stone'as teigia, kad „nė vienas iš „Threads“ inžinierių komandos nėra dirbęs „Twitter“.

Ir E. Muskas, ir M. Zuckerbergas yra pripažinę, kad konkuruoja dėl „Threads“, kuri yra susijusi su „Instagram“, bet veikia kaip atskira programėlė.

Jai pradėjus veikti 100 šalių, M. Zuckerbergas nutraukė daugiau nei 11 metų trukusią tylą ir „Twitter“ tinkle paskelbė itin populiarų memą, kuriame dvi beveik identiškos Žmogaus-voro figūros rodo viena į kitą, rodydamos susipriešinimą.

Netrukus po to, kai žodis „siūlai“ jo platformoje tapo pasauliniu trendu, E. Muskas sakė: „Geriau būti užpultam nepažįstamų žmonių „Twitter“ tinkle, nei mėgautis netikra „Instagram“ slėptuvės laime.“

Ketvirtadienį „Twitter“ generalinė direktorė Linda Yaccarino tviteryje teigė, kad nors platforma, kuri anksčiau skelbė apie 260 mln. naudotojų per mėnesį, yra „dažnai mėgdžiojama“, jos „neįmanoma atkartoti“.