Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Komunikacijos skyrius komentuoja, kad nėra teisės aktais įtvirtino reikalavimo, jog vaikai, ateidami į mokyklą, privalo turėti kokį nors išmanųjį įrenginį.

„Visgi ugdymo procese kompiuteriai ir kitos išmaniosios priemonės naudojamos dažnai, bet įprastai pamokose mokymuisi mokiniai naudojasi mokyklų turima įranga.

COVID-19 pandemija parodė, kad technologijos ir skaitmeninės ugdymo priemonės yra būtinos siekiant tęsti ugdymo procesą. Todėl 2020 m., šalies ugdymo įstaigoms perėjus prie nuotolinio ugdymo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, atlikusi savivaldybių apklausą ir atsižvelgusi į poreikį, mokykloms nupirko 35 tūkst., o 2021 m. rudenį dar beveik 10 tūkst. nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių. Šiais kompiuteriais tęsiant nuotolinį ugdymą galėjo naudotis mokiniai iš socialiai jautrių šeimų bei neturintys technologinių galimybių mokytis nuotoliniu būdu.

Atsiradus būtinybei mokytis nuotoliniu būdu ir mokiniui neturint tam reikalingų technologinių priemonių, mokinio tėvai ar globėjai turėtų kreiptis į savo mokyklą“, – aiškina ŠMSM atstovai.

Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius teigia, kad jeigu išmanieji įrenginiai yra reikalingi ugdymo procesui, mokiniai gali jais naudotis.

„Mokinių elgesio taisyklėse yra nurodyta, kad mokiniai gali naudotis išmaniaisiais įrenginiais pamokų metu su mokytojo leidimu“, – komentuoja S. Jurkevičius.

Anot jo, nors išmaniųjų įrenginių naudojimas pamokų metu priklauso nuo mokytojo pasirinkimo, jie gali puikiai pasitarnauti mokymosi procese.