Policijos virtualus patrulis feisbuke išplatino įspėjimą apie suaktyvėjusius sukčius.

„Užsisakėte siuntą, ir kaip „tyčia“ gavote tokią sms žinutę? O gal nieko nelaukėte ir tokia žinia Jus net nudžiugino? Deja, tai ir vėl sukčiai bandantys pasinaudoti Lietuvos pašto vardu ir siunčiantys kenkėjišką nuorodą“, – rašo policija.

Kad SMS žinutė yra sunčiama piktavalių paprastai išduoda keli dalykai.

Pirmiausia, siuntėjo telefono numeris yra ne Lietuvoje (prasideda ne kodu +370), arba siuntėjo pavadinimas yra kaip nors iškraipytas (supainiotos didžiosios ar mažosios raidės, pridėta papildomų tarpų ar kitų simbolių, taškų, didžioji raidė I keičiama mažąja l, ir pan.).

Antra, žinutėje sukčiai pateikia nuorodą, kuri veda į kenkėjišką svetainę. Pastaruoju metu sukčiai platino nuorodą „post - lietuvos . com“. Jokios lietuviškos tarnybos paprastai nenaudoja domenų, besibaigiančių galūnėmis „.com“, „.net“ ir pan. Sukčiai, be abejo, gali pasitelkti net ir „.lt“ domenus, tokiu atveju klastą išduotų iškraipytas pačios svetainės pavadinimas.

Nukentėjus nuo sukčių reikėtų pranešti policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt.

„Atidarius nuorodą, būsite nukreipti į netikrą Lietuvos pašto interneto svetainę, o vėliau prašoma Jūsų suvesti bankinės kortelės duomenis. Atkreipkite dėmesį – sukčių nuoroda baigiasi .com, siuntėjo telefono numeris +33601109099. Nepasiduokite sukčių atakoms, neatidarykite nuorodos, o informaciją apie galbūt tikrai planuojamą pristatyti siuntą pasitikrinkite naudojantis oficialia Lietuvos pašto interneto svetaine“, – įspėja virtualus patrulis.
Sukčių platinamos žinutės