Federalinė prekybos komisija (FDC) teigia, kad taip „Microsoft“ įgytų geriausių vaizdo žaidimų frančizių kontrolę ir galėtų pakenkti konkurencijai didelio našumo žaidimų konsolių ir prenumeratos paslaugų srityje, nes neleistų konkurentams naudotis populiariu turiniu arba jį pablogintų.

Reguliavimo institucijos baiminasi, kad jeigu sandoris įvyks, „Activision Blizzard“ vaizdo žaidimai nebebus siūlomi ne „Microsoft“ žaidimų konsolėse, rašo bbc.com.

„Activision Blizzard“ įsigijimas būtų didžiausias „Microsoft“ istorijoje ir bendrai vaizdo žaidimų pramonėje.

„Microsoft“ teigia, kad kovos, jog 69 mlrd. eurų vertės sandoris būtų užbaigtas.

„Microsoft“ prezidentas Bradas Smitas teigė, kad bendrovė „visiškai pasitiki mūsų byla ir džiaugiasi galimybe pateikti savo argumentus teisme“.

Asociatyvioji nuotr.

Skundas prieš „Microsoft“ yra viena iš svarbiausių teisinių kovų, kilusių po JAV prezidento Džo Bideno pažado griežčiau kovoti su monopolijomis.

Planuojamas sandoris jau sukėlė susirūpinimą ir kitose šalyse, įskaitant Jungtinę Karalystę.

Activision Blizzard“ priklauso vieni populiariausių pasaulyje žaidimų, įskaitant „Call of Duty“ seriją, „World of Warcraft“, „Overwatch“ ir „Candy Crush“.

Skundą pateikusi FDC teigė, kad „Activision Blizzard“ yra viena iš geriausių vaizdo žaidimų kūrėjų, kuriančių aukštos kokybės žaidimus keliems įrenginiams.

Sandoris suteiktų „Microsoft“ „ir priemonių, ir motyvų kenkti konkurencijai“, nes ji galėtų manipuliuoti kainodara, bloginti žaidimus savo konkurentų vaizdo žaidimų konsolėse arba „visiškai neleisti turinio konkurentams, dėl to būtų padaryta žala vartotojams“, – teigė FDC.

FTC atkreipė dėmesį į tai, kad „Microsoft“ įsigijo „ZeniMax“, kuriai priklauso vaizdo žaidimų studija „Bethesda Softworks“. „Microsoft“ teigė, kad keli būsimi studijos žaidimai bus skirti tik „Microsoft“ konsolėms.

Asociatyvioji nuotr.

Anksčiau šią savaitę „Microsoft“ teigė, kad sutiks 10 metų leisti žaisti „Call of Duty“ „Nintendo“ kompiuteriuose, jei sandoris bus įvykdytas.

„Tai kelia nerimą, todėl norime sustiprinti įsitikinimą, kad šis sandoris bus užbaigtas“, – laiške darbuotojams, kuriuo buvo pasidalinta bendrovės interneto svetainėje, rašė „Activision Blizzard“ vadovas Bobby Kotickas. „Kaltinimas, kad šis sandoris yra antikonkurencinis, neatitinka faktų, ir mes tikime, kad šį ginčą laimėsime.“

Skelbdama apie sandorį, „Microsoft“ teigė siekianti išplėsti žaidimų, prieinamų per „GamePass“, savo „Netflix“ stiliaus prenumeruojamų žaidimų paslaugą ir skirtų vis daugiau žmonių, kurie žaidimams žaisti naudoja telefonus, pasiūlą.

Dėl perėmimo bendrovė turėjo tapti trečia pagal pajamas žaidimų kompanija pasaulyje po Kinijos „Tencent“ ir Japonijos „Sony“, kuriai priklauso „Playstation“, ir kuri taip pat kritikavo šį sandorį.