D. Trumpas sakė: „Šiose riboto leidimo kortelėse vaizduojami nuostabūs mano gyvenimo ir karjeros MENO vaizdai!“

Praėjusį mėnesį milijardierius pradėjo trečiąją savo kandidatūrą į Baltuosius Rūmus. Šią savaitę jis sukėlė daug spekuliacijų po to, kai pasakė, kad paskelbs „svarbų pranešimą“. Kai kurie komentatoriai tikėjosi, kad jis galimai įvardys savo prezidento rinkimų kampanijos partnerį.

Vietoj to D. Trumpas savo socialinės žiniasklaidos platformoje „Truth Social“ paskelbė reklaminį vaizdo įrašą. Klipe buvo pavaizduota animacinė buvusio prezidento versija priešais „Trump Tower“ Niujorke, kuris prasegęs marškinius atidengia superherojaus kostiumą su T raide, o iš jo akių šaudo lazeriai.

Vėliau „Truth Social“ D. Trumpas teigė, kad nekeičiamieji žetonai (NFT) yra „labai panašūs į beisbolo kortelę, tačiau, tikiuosi, daug įdomesni“. Jis pridūrė, kad šios kortelės, kurių kiekviena kainuoja 99 JAV dolerius, „būtų puiki kalėdinė dovana“.

Pirkėjai taip pat dalyvaus loterijoje, kurioje galės laimėti prizų, įskaitant iškilmingą vakarienę arba golfo žaidimą su D. Trumpu.

NFT buvo reklamuojami kaip skaitmeninis atsakas į kolekcionuojamus daiktus, tačiau kritikai įspėjo apie riziką rinkoje.

Skaitmeniniame pasaulyje „vienetinis“ turtas gali būti perkamas ir parduodamas kaip ir bet koks kitas turtas, tačiau jis neturi savo materialios formos. Juos galima laikyti virtualaus arba fizinio turto nuosavybės sertifikatais.

Šį pranešimą kritikavo socialinės žiniasklaidos vartotojai, pasisakė ir aukšto rango respublikonai.

„Daugiau taip nebegaliu“, – savo tinklalaidėje apie NFT sakė Steve'as Bannonas, dešiniojo sparno žiniasklaidos komentatorius ir buvęs D. Trumpo vyriausiasis strategas. Jis pridūrė, kad visi su šiuo projektu susiję asmenys „turėtų būti atleisti šiandien“.

Akivaizdžiai šaipydamasis iš D. Trumpo, JAV prezidentas Joe Bidenas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad per pastarąsias porą savaičių jis taip pat turėjo „keletą SVARBIŲ PRANEŠIMŲ“.

Tarp jų buvo įvardintas infliacijos mažinimas ir santuokų apsaugos įstatymo projekto pasirašymas.

Kiti komentatoriai spėliojo, kad NFT pardavimas buvo skirtas padėti finansuoti teisines kovas, į kurias yra įsivėlęs D. Trumpas.

Lėšos nebūtų skirtos jo prezidentinei kampanijai, teigiama NFT interneto svetainėje.

„Šios skaitmeninės prekybos kortelės nėra politinės ir neturi nieko bendra su jokia politine kampanija“, – teigiama NFT interneto svetainėje.

„NFT INT LLC“ nepriklauso D. Trumpui, „The Trump Organization“, „CIC Digital LLC“ ar bet kuriam iš jų vadovų ar susijusių asmenų, nėra jų valdoma ar kontroliuojama“, – priduriama joje.