Pirmadienį žvalgybos agentūros oficialioje „Instagram“ paskyroje buvo pasidalinta rusiškomis instrukcijomis, kurios nupasakoja kaip užmegzti „saugų virtualų ryšį“ su CŽA. Pranešime teigiama, kad žinutė skirta „tiems, kurie jaučiasi prispausti tylėti dėl Rusijos vyriausybės neteisingo karo“.

Rusai taip pat yra mokomi, kaip pasiekti „Tor“ naršyklę ir užtikrinti, kad ji „garantuotų aukščiausia saugumo lygį“, praneša „Insider“. „Tor“ – anoniminė žiniatinkio naršyklė, suteikianti prieigą prie „tamsiojo interneto“ (angl. „Dark Web“).

JAV žvalgybos agentūra taip pat pataria, kad bet kuris potencialus informatorius, norėdamas naudoti „Tor“, neturėtų naudoti savo asmeninio ar darbo kompiuterio. Kitaip tariant, šiam darbui vertėtų pasitelkti su tapatybe nesusietą interneto ryšį ar įrenginį.

Taip pat CŽA priduria, kad rusams „būtina“ naudoti VPN, jei šie nori susisiekti su agentūra.
„Nenaudokite VPN, kurio tiekėjas yra Rusijoje, Kinijoje ar kitose šalyse, kurios laikomos nedraugiškomis Jungtinėms Valstijoms“, – CŽA perspėjimą cituoja „Insider“. Agentūra taip pat rekomendavo saugumo sumetimais susimokėti už VPN, o ne pasirinkti nemokamą versiją.

„Instagram“ įraše, šalia kitos informacijos, buvo nuoroda į vieną iš agentūros kanalų, kuriame informantų prašoma atsiųsti savo vardą, pavardę, pareigų aprašymą ir turimą informaciją.
„Raginame imtis visų tinkamų atsargumo priemonių, kad būtumėte saugūs. Jūsų saugumas yra svarbiausias prioritetas“, – pabrėžiama pranešime.

Anot „The Washington Post“, nuo karo Ukrainoje pradžios su CŽA jau bandė susisiekti ir daugiau rusų, todėl, agentūros teigimu, ir buvo pateikiamos galimybės saugiau susisiekti su agentūra.
CŽA pranešime, šalia anksčiau aprašytų, pateikiamos šios rekomendacijos: