„Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius automobiliuose įmontuotiems lustams reikia atnaujintos programinės įrangos, kad jie galėtų pilnai funkcionuoti ir siūlyti „Apple CarPlay“, „Android Auto“ ir „WiFi“ junglumą“, – el. laiške teigė BMW atstovas.

Tačiau naujųjų BMW vairuotojai neturėtų jaudintis – bendrovė žada „vėliausiai iki birželio pabaigos“ belaidžiu ryšiu (angl. Over The Air arba OTA) atnaujinti automobilių sistemas.

Nors automobilių koncernas nenurodė, kiek ir kurie automobilių modeliai galėjo būti paveikti, tačiau pranešama, kad yra galimybė tai patikrinti – žiūrėti į transporto priemonės gamybos kodą.

Manoma, kad jei naujai pirktas BMW pagaminimo kode turi „6P1“, jame įdėti „Apple CarPlay“ ir Androi Auto“ kol kas nepalaikantys lustai.

Tai jau nėra pirmasis kartas, kai BMW pristato automobiliuos, kuriuose nėra tam tikrų esminių funkcijų, praneša „Engadget“. Praėjusį rudenį bendrovė dėl lustų trūkumo į rinką paleido automobilius, kuriuose trūko tam tikrų jutiklinio (liečiamojo) ekrano funkcijų.

Bet vokiečių automobilių gamintojas nėra vienintelis, susiduriantis su lustų trūkumo problema. Kol praėjusių metų rudenį BMW į rinką leido kai kurių funkcijų neturinčius ekranus, Tesla nusprendė leisti USB prievadų neturinčius modelius , o šių metų pradžioje „Ford“ pristatė kai kuriuos „Explorer“ visureigius be galinės klimato kontrolės.