Pasak startuolio savininko Elono Musko, „Neuralink“ antrajam pacientui sėkmingai implantavo savo prietaisą, skirtą suteikti paralyžiuotiems pacientams galimybę naudotis skaitmeniniais prietaisais vien tik galvojant, rašo „The Guardian“.

„Neuralink“ šiuo metu bando savo prietaisą, skirtą padėti žmonėms, patyrusiems nugaros smegenų traumas. Pirmasis pacientas su šiuo prietaisu galėjo žaisti vaizdo žaidimus, naršyti internete, rašyti žinutes socialiniuose tinkluose ir judinti nešiojamojo kompiuterio žymeklį.

Penktadienį vėlai vakare paskelbtoje daugiau nei aštuonias valandas trukusioje tinklalaidėje E. Muskas pateikė nedaug informacijos apie antrąjį pacientą, tik pasakė, kad šis asmuo patyrė nugaros smegenų traumą.

E. Muskas sakė, kad 400 antrojo paciento smegenyse esančių implanto elektrodų veikia. „Neuralink“ savo interneto svetainėje nurodo, kad jos implantas naudoja 1024 elektrodus.

„Panašu, kad su antruoju implantu viskas klostėsi itin gerai“, – E. Muskas sakė tinklalaidės vedėjui Lexui Fridmanui. „Yra daug signalo, daug elektrodų. Jis veikia labai gerai.“

E. Muskas neatskleidė, kada „Neuralink“ atliko antrojo paciento operaciją. Jis sakė, kad tikisi, jog šiais metais „Neuralink“, vykdydama klinikinius tyrimus, implantus suteiks dar aštuoniems pacientams.