E. Muskas prieš auditoriją pristatė futuristinės išvaizdos transporto priemonę su dvejomis sparnus primenančiomis durimis ir be pedalų ar vairo, praneša BBC.

Renginyje jis taip pat pakartojo savo nuomonę, kad visiškai savaeigės transporto priemonės bus saugesnės už žmonių valdomas transporto priemones ir netgi galės uždirbti savininkams pinigų, nes bus nuomojamos pasivažinėjimui.

Tačiau jo prognozė, kad „Cybercab“ gamyba prasidės „iki 2027 m.“, sukėlė klausimų, ar E. Muskas ir vėl viršys savo paties nustatytus terminus.

Elonas Muskas

„Esu linkęs optimistiškai vertinti terminus“, – šmaikštavo jis per renginį, kalbėdamas apie „Cybercab“, kuris, jo teigimu, kainuos mažiau nei 30 000 JAV dolerių (apie 27 tūkst. eurų).

„Tai didelis metalo gabalas, važiuojantis keliais dideliu greičiu, todėl susirūpinimą kelia sauga“, – sakė Kornelio universiteto inžinerijos docentas Samitha Samaranayake.

E. Muskas taip pat pristatė dar vieną „Robovan“ prototipą, kuris vienu metu gali vežti iki 20 keleivių.

„Robovan“ prototipas

Šis elegantiškas autobusas „artimiausiais metais gali tapti transporto rūšimi, kurią „Tesla“ panaudos“, – sakė renginyje dalyvavęs „Wedbush Securities“ vykdomasis direktorius Danas Ivesas.

Kitas analitikas teigė, kad renginys buvo tarsi žingsnis atgal ir kartu parodė kelią į ateitį.

„E. Muskas atliko fantastišką darbą piešdamas idealią transporto ateitį, kuri žada ir atlaisvinti mūsų laiką, ir padidinti saugumą“, – sakė „Edmunds“ įžvalgų skyriaus vadovė Jessica Caldwell.