Tai 38 procentų didesnė kaina, lyginant su balandžio 1 dieną buvusia akcijų kaina biržoje.

JAV Vertybinių popierių priežiūros komisijai (SEC) pateiktas dokumentas nurodo, kad E. Muskas siūlo išpirkti visas akcijas, praneša CNN.

Jau anksčiau pranešta, kad turtingiausias planetos žmogus E. Muskas tapo didžiausiu „Twitter“ akcininku po to, kai įsigijo 9,2 proc. akcijų. E. Muskas atsisakė ir dalyvavimo įmonės valdyboje, kas būtų apriboję jo galimybes vykdyti tolesnius akcijų pirkimus.

Anksčiau laiške „Twitter“ valdybai E. Muskas teigė manantis, kad socialinis tinklas nei klestės, nei pasitarnaus žodžio laisvei, jei veiks dabartine forma, „Twitter“ veiklos forma turėtų būti keičiama į privačią kompaniją.

54,2 dolerių už akciją yra per mažas pasiūlymas akcininkams ar valdybai, kad jie sutiktų, „Bloomberg“ cituoja „Vital Knowledge“ atstovo Adamo Crisafulli vertinimą. Jis minėjo, kad komapnijos akcijos 70 dolerių kainavo mažiau nei prieš metus.

Pats E. Muskas teigė, kad jo pasiūlymas – „geriausias ir galutinis“. Taip pat jis pridūrė, kad jei pasiūlymas nebus priimtas, jis persvarstys savo dalyvavimą įmonėje.

„Jei sandoris nepavyks, atsižvelgiant, kad aš nepasitikiu vadovybe ir netikiu, kad galima atlikti būtinus pokyčius viešojoje rinkoje, aš turėčiau persvarstyti savo kaip akcininko poziciją“, – rašoma SEC pateiktame dokumente.

Jis dar užsiminė kad tai nėra grasinimas – investicija nebūtų gera be pakeitimų, kuriuos jis norėtų atlikti.

E. Muskas pats yra aktyvus tviterio dalyvis ir garsintojas, dažnai čia juokauja, dėl ko kartais prisidaro ir bėdų.

Kas vyks toliau – „Twitter“ vadovybė turės apsispręsti, ar E. Musko pasiūlymą, ar jo atsisakyti, ir stoti prieš kitų akcininkų galimą įniršį.