Praėjus metams po to, kai įsipareigojo sumažinti saugomų naudotojų asmens duomenų kiekį, „Google“ pranešė, kad ištrins viską, ką žino apie naudotojų anksčiau aplankytas vietoves, rašo „The Guardian“.

Bendrovės „laiko juostos“ funkcija, anksčiau vadinta „Vietos istorija“, vis dar veiks tiems, kurie nuspręs ja naudotis ir galės slinkti atgal per galimai dešimtmečių kelionių istoriją, kad patikrintų, kur buvo tam tikru metu.

Tačiau visi šiai funkcijai veikti reikalingi duomenys bus išsaugomi vietoje, jų telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose, o ne bendrovės serveriuose.

Bendrovės „Maps“ naudotojams išsiųstame elektroniniame laiške, kurį matė „The Guardian“, teigiama, kad jie iki gruodžio 1 d. turi išsaugoti visas savo senas keliones, kol jos nebus ištrintos visiems laikams.

Vartotojai vis dar galės sukurti atsarginę duomenų kopiją, jei nerimauja, kad gali juos prarasti, arba nori juos sinchronizuoti su kitais įrenginiais, tačiau tai nebebus daroma pagal nutylėjimą.

Bendrovė taip pat sutrumpina numatytąjį laiką, kurį saugoma buvimo vietos istorija. Dabar ji pradės trinti buvusias buvimo vietas jau po trijų mėnesių, o anksčiau numatytasis laikotarpis buvo pusantrų metų.