Vaizdo paieška leis žmonėms nukreipti kamerą į kokį nors objektą, užduoti apie jį klausimą ir gauti paieškos rezultatus, praneša BBC. „ABC“

„Android“ ir „iPhone“ naudotojai visame pasaulyje galės naudotis šia funkcija „Google“ programėlėje įjungę „AI Overviews“, tačiau iš pradžių ji bus palaikoma tik anglų kalba.

Tai naujausias technologijų milžinės žingsnis, kuriuo siekiama pakeisti žmonių paieškos internete būdą naudojant dirbtinį intelektą (DI).

Tai įvyko praėjus trims mėnesiams po to, kai „OpenAI“, kurianti „ChatGPT“, paskelbė, kad bando galimybę ieškoti užduodant klausimus jos pokalbių robotui.

Bendrovės „Google“ paieškos skyriaus vadovė Liz Reid sakė, kad naujoji galimybė leis žmonėms lengviau užduoti klausimus apie juos supantį pasaulį.

Ji pateikė pavyzdį, kaip akvariume apsilankęs žmogus gali norėti sužinoti, kodėl grupė žuvų plaukia vieningai.

Užuot ieškojęs žuvų internete ir rašęs užklausą, jis galės nukreipti fotoaparatą, įrašyti trumpą klipą ir garsiai užduoti klausimą.

„Google“ dirbtinis intelektas išanalizuos vaizdo įrašą, atpažins žuvis, sujungs tai su klausimu ir pateiks paieškos rezultatus.

Pramonės analitikas Paolo Pescatore sakė, kad tai „Google“ yra „didelis dalykas“.

„Dabar dirbtinį intelektą matome visur, o žmonės geriausiai susišneka su vaizdiniais“, – sakė jis.

„Šis naujausias pasiekimas dar kartą parodo naujus būdus, kaip atgaivinti turinį, naudojant tokį dalyką kaip paieška, kuri yra viena iš dažniausiai internete atliekamų užduočių.

„Dirbtinis intelektas iš tiesų gali bendradarbiauti ir tapti kasdienio gyvenimo novatoriumi – esame ties riba, kai dirbtinis intelektas taps individualus ir unikalus, atsižvelgiant į mūsų naudojimo būdus ir įpročius.“