„Wiz“, kuri gamina kibernetinio saugumo programinę įrangą debesų kompiuterijai, perėmimas būtų didelis „Google“ statymas kibernetinio saugumo srityje, o tai būtų didžiausias technologijų milžinės įsigijimas per visą jos istoriją.

Pasak šaltinio, „Google“ ir „Wiz“ derybos prasidėjo po to, kai šių metų pradžioje startuolis iš rizikos kapitalo investuotojų pritraukė 1 mlrd. dolerių.

Šaltinio teigimu, galimo sandorio sąlygos dar nėra galutinai suderintos ir derybos dar gali žlugti, rašo CNN.

Apie „Google“ ir „Wiz“ derybas pirmasis pranešė „ The Wall Street Journal“.

Sandoris lengvai pranoktų „Google“ maždaug prieš dešimtmetį už 12,5 mlrd. dolerių įsigytą „Motorola“ – didžiausią perėmimą bendrovės istorijoje. Vos po dvejų metų „Google“ pardavė „Motorola“, patirdama didžiulius nuostolius.

23 mlrd. dolerių „Wiz“ kaina yra beveik dvigubai didesnė už 12 mlrd. dolerių vertės startuolio įvertinimą, atliktą per paskutinį finansavimo etapą.

„Wiz“ įsigijimas būtų „šūvis į „Microsoft“ ir „Amazon“ ir parodytų, kad „Google“ daro „didelį statymą kibernetinio saugumo srityje, kad papildytų savo pagrindinį debesų kompiuterijos pasiūlymą“, – teigia Danas Ivesas, „Wedbush“ valdantysis direktorius ir vyresnysis akcijų tyrimų analitikas.

Niujorke įsikūrusi bendrovė „Wiz“, pradėjusi veiklą 2020 m. kovo mėn. per COVID-19 pandemiją, sparčiai auga. Šiandien bendrovė teigia, kad jos klientai yra 40 proc. „Fortune 100“ sąrašo įmonių.

Žymūs jos klientai yra BMW, „Slack“ ir „Salesforce“, be to, ji bendradarbiauja su didžiausiomis debesų kompiuterijos bendrovėmis, įskaitant „Amazon“, „Microsoft“ ir „Google“.