Jaunesnių nei 18 metų naudotojų paskyros bus automatiškai nustatomos kaip privačios ir joms bus taikomi griežčiausi žinučių siuntimo nustatymai. Paaugliai naudotojai galės gauti pranešimus tik iš tų žmonių, su kuriais jau yra užmezgę ryšį. „Instagram“ apribos asmenų, galinčių pažymėti paauglius nuotraukose ar paminėti juos komentaruose, skaičių.

Paaugliai naudotojai taip pat gaus laiko apribojimo priminimus, raginančius juos išeiti iš programėlės praleidus joje vieną valandą per dieną. Be to, nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto programėlė pagal nutylėjimą bus perjungiama į „miego režimą“, išjungiami pranešimai ir siunčiami automatiniai atsakymai į tiesiogines žinutes, rašo CNN.

Naujuosius nustatymus „Instagram“ automatiškai taikys visiems jaunesniems nei 18 metų naudotojams. Po atnaujinimo 16-os ir 17-os metų naudotojai galės rankiniu būdu pakeisti programėlę atgal į pageidaujamus nustatymus, tačiau 13-15 metų vartotojai turės gauti tėvų sutikimą bet kokiems tokiems pakeitimams.

Programėlėje taip pat bus įdiegtos naujos tėvų priežiūros įrankio funkcijos, leidžiančios tėvams matyti, su kokiomis paskyromis jų paauglys neseniai bendravo, nustatyti bendrą paros laiko limitą paauglių naudojimuisi programėle, blokuoti paauglių naudojimąsi programėle naktį ir kt.

Tikimasi, kad per artimiausias 60 dienų pakeitimai bus padaryti visose paauglių paskyrose Jungtinėse Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje ir Australijoje, o vėliau, šiais ir kitais metais, bus įdiegti ir kitose šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją