Kasmetinėje „Apple“ konferencijoje „Worldwide Developers Conference“ (WWDC) buvo pristatyti vieni didžiausių operacinių sistemų atnaujinimų kompanijos istorijoje. Šie atnaujinimai, skirti „iOS 18“, „iPad OS 18“, „macOS Sequoia“, „watchOS 11“ ir „tvOS 18“ operacinėms sistemoms bus išleisti šių metų rudenį.

Kaip anksčiau rašė LOGIN, programinę įrangą atsinaujinsiantys „iPhone“ savininkai Lietuvoje bus pradžiuginti galimybės pagrindine įrenginių valdymo meniu kalba nustatyti lietuvių. Beje, tokią lokalizaciją lietuviai gaus pirmieji Baltijos šalyse.

Panašu, kad atnaujinimai jau veikia – socialiniuose tinkluose „iPhone“ savininkai dalijasi, kad atsinaujinus programinę įrangą telefone jau atsirado lietuvių kalba.

Bendrovės „AVAD Baltic“ sertifikuotas „Apple“ sistemų inžinierius Andrej Michailov sakė, kad lietuvių kalba „iPhone“ įrenginiuose yra džiugi naujiena, kuri neabejotinai patrauks mūsų šalies vartotojų dėmesį.

„Dabar „iPhone“ telefonai taps prieinamesni dar platesniam ratui vartotojų, žmonėms, kurie savo įrenginius nori valdyti lietuvių kalba. Taip pat tai naudinga verslui, nes yra situacijų, kuomet jam reikalingi įrenginiai būtent su lietuvišku meniu“, – teigia A. Michailov.