Koks tai bus jungtinis žingsnis, ketinama pranešti sekmadienį ir pirmadienį Paryžiuje vyksiančiame antrajame JAV ir ES prekybos ir technologijų tarybos posėdyje.

Ši taryba praėjusiais metais Pitsburge vykusios konferencijos metu pasižadėjo gilinti transatlantinį bendradarbiavimą, siekiant sustiprinti lustų tiekimo grandines, pažaboti Kinijos prekybos praktikas ne rinkos sąlygomis, taip pat sutarta laikytis vieningesnio požiūrio reguliuojant dideles pasaulines technologijų įmones.

Tiek JAV, tiek Europa siekia padidinti puslaidininkių tiekimo pasiūlą ir saugumą, paaiškino neįvardytas pareigūnas. Bendradarbiaujant Vašingtonui ir Briuseliui tikimasi koordinuoti investicijas į lustų sektorių, o ne sukurti „subsidijų lenktynes“.

Nuolatinis puslaidininkių trūkumas sutrikdė automobilių ir elektronikos pramonės gamybą, daliai įmonių teko mažinti apimtis. Tuo metu JAV Kongrese yra įstrigę teisės aktai, kurie suteiks lustų gamintojams 52 mlrd. JAV dolerių finansavimą lustų gamybos plėtrai.

Paryžiuje be naujos bendradarbiavimo schemos, taip pat planuojama paskelbti ir apie išankstinio perspėjimo sistemą, kuri skirta tiksliai nustatyti ir šalinti puslaidininkių tiekimo grandinės sutrikimus, neįvardytą šaltinį cituoja „Reuters“. Taip pat ketinama bendradarbiauti ir kovojant su dezinformacijos kampanija internete, kuri apima netikrus Rusijos teiginius, susijusius su karu Ukrainoje.