Bendrovės „SpaceX“ erdvėlaivio „Inspiration4“ „įgulos vadas Jaredas Isaacmanas asmeniškai atgabeno iš JAV pagalbos ukrainiečių kariškiams, – sakoma Ukrainos ambasados Lenkijoje patarėjo Oleho Kucio „Facebook“ pranešime.

Prie pranešimo pridėtoje nuotraukoje matyti J. Isaacmanas, O. Kucis ir keletas kitų žmonių, laikančių išskleistą Ukrainos vėliavą prieš milijardieriaus privataus reaktyvinio lėktuvo.

„Jaredas asmeniškai atskrido, kad išreikštų palaikymą Ukrainai, taip pat atgabeno pirmąją siuntą „gardėsių“, – rašė O. Kucis.

Ukrainiečių diplomatas nepateikė detalių, kokių konkrečiai atsargų esama mokėjimų bendrovės „Shift4“ įkūrėjo atskraidintoje siuntoje.

J. Isaacmanas yra patyręs pilotas ir praeitais metais vadovavo misijai „Inspiration4“, per kurią keturių civilių misija tris dienas praleido orbitoje aplink Žemę skriejusiame „SpaceX“ erdvėlaivyje „Dragon“, kad surinktų 240 mln. dolerių (212 mln. eurų) Šv. Judo Tado vaikų ligų tyrimų ligoninei.

Perdavęs pagalbos siuntinį, J. Isaacman atvyko ir į Lietuvą. Kelias valandas jis Vilniuje lanke čia veikiantį jo kompanijos padalinį „Shift4 Payments Lithuania“. Į susitikimą su savo CEO sekmadienio popietę susirinko gausus būrys čia dirbančių programinės įrangos kūrimo ir klientų aptarnavimo specialistų. Po kelias valandas trukusio susitikimo Shift4 Payments Lithuania biure, J. Isaacman privačiu lėktuvu išskrido atgal į JAV.
Jaredas Isaacmanas asmeniškai atgabeno iš JAV pagalbos ukrainiečių kariškiam

Kovo 1 d. Lietuvoje įkurta veikiantis programinės įrangos kūrimo ir klientų aptarnavimo centras „Shift4 Payments Lithuania“ minėjo savo 5-erių metų veiklos Lietuvoje sukaktį.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Dalintis
Nuomonės