„Sony Interactive Entertainment“ (SIE) yra kompanijos „Sony“ padalinys, atsakingas už vieną populiariausių žaidimų konsolių, rašo „The Verge“.

„SIE prisijungia prie pasaulinės bendruomenės, raginant siekti taikos Ukrainoje. Sustabdėme visus programinės ir techninės įrangos siuntimus, „Gran Turismo 7“ pažeidimą ir „PlayStation Store“ veiklą Rusijoje“, – teigė atstovas spaudai Joe Taraborrelli.

„Sony“ paaukojo 2 mln. dolerių Jungtinių Tautų pabėgėlių komisarui ir nevyriausybinei organizacijai „Gelbėkit vaikus“, kad paremtų per invaziją nukentėjusius asmenis.

Atskirame įraše žaidimų studija „Bungie“, kurį šiuo metu perima „Sony“, pranešė, kad stengiasi sustabdyti žaidimo „Destiny 2“ pardavimą ir platinimą Rusijoje ir Baltarusijoje. Žaidėjai šiose šalyse gali ir toliau pasiekti jau įsigytą turinį arba atsisiųsti nemokamą versiją, tačiau kol kas nauji pirkiniai sustabdyti.

Anksčiau pardavimus Rusijoje sustabdė ir kitos žaidimų kompanijos, tokios kaip „Activision Blizzard“, „Epic Games“, EA, „CD Projekt Red“, „Ubisoft“ ir „Take-Two“

„Xbox“ gamintoja „Microsoft“ taip pat sustabdė „visų naujų „Microsoft“ produktų ir paslaugų pardavimą“ šalyje.

„Nintendo“ įjungė rusiškai elektroninei parduotuvei įjungė techninės priežiūros režimą, nes jos mokėjimų operatorius sustabdė rublių apdorojimą.

Dalintis
Nuomonės