Reguliatoriaus pranešime teigiama, kad dėl sandorio „Jungtinės Karalystės žaidėjams sumažėtų naujovių ir pasirinkimo galimybės“, rašo CNN.

Mat „Microsoft“ po įsigijimo taptų „dar stipresnė“ debesijos (internetu transliuojamų) žaidimų rinkoje, kur jau dabar užima 60-70 proc. pasaulinės rinkos, pridūrė reguliavimo institucija.

JK reguliuotojas įspėjo, kad „Microsoft“ ir „Activision“ sandoris gali pakenkti milijonams žaidėjų.

„Activision Blizzard“ yra žinoma kaip viena didžiausių pasaulio žaidimų kūrėjų, jos portfelį sudaro tokie žaidimai kaip „Call of Duty“, „World of Warcraft“, „Diablo“ ar „Overwatch“. Tuo metu „Microsoft“ siūlo „Xbox“ žaidimų konsoles, teikia žaidimų prenumeratos paslaugą, vadinamą „XBOX Game Pass“, teikia žaidimų srautinio transliavimo paslaugą, kontroliuoja įvairias žaidimų studijas.

Susijungimo sandoris sulaukė ir kitų reguliatorių pasipriešinimo. Gruodį JAV Federalinė prekybos komisija pateikė ieškinį, siekiant blokuoti šį sandorį, o ES taipogi jį vertina. Nuogąstaujama, kad „Microsoft“, įgijusi „Activision“ kontrolę, gali užverti įmonės žaidimus kitoms platformoms, juos siūlyti tik savose platformose, kelti prenumeratos kainas.