Purškalai nuo uodų – ne pati patogiausia ir efektyviausia priemonė

Rinkoje galima rasti daugybę purškalų nuo uodų ir kitų vabzdžių, kurie paprastai veikia nuo 2 iki 8 valandų. Tiesa, tokie purškalai turi savų trūkumų. Ilgiau ir efektyviau veikiančios priemonės dažnai savo sudėtyje turi įvairių chemikalų, kurie kenkia jūsų odos būklei ir kai kuriais atvejais netgi gali pažeisti jūsų drabužius. Tuo tarpu natūralios priemonės yra mažiau efektyvios ir neretai – gan brangios.

Be to, visi purškalai yra gan nepatogūs naudoti. Jais pasipurškus savo rankas ir kojas, galima jausti nedidelį diskomfortą dėl papildomo riebaus sluoksnio ant odos. O jeigu užsiimate kokia nors aktyvia veikla, tokio tipo purškalai yra efektyvūs daug trumpesnį laiką. Tad nors purškalai gali padėti sumažinti uodų ir kitų vabzdžių problemą, visiškai išvengti šių erzinančių gyvių gali nepavykti.

Specialūs uodų baidymo prietaisai dažnai yra tiesiog patogesni

Daugelis uodams baidyti naudoja ir įvairias žvakes ar smilkalus, kas yra itin efektyvi priemonė nuo uodų ir vabzdžių, tačiau gali būti kiek nepatogi dėl savo skleidžiamo kvapo ir dūmų. Tiesa, šiais laikais jau yra ir specialių priemonių, leidžiančių atbaidyti vabzdžius be jokio papildomo diskomforto.

Kaip vieną iš pavyzdžių „Topo centro“ ekspertai įvardina „Thermacell“ kraunamą uodų atbaidymo įrenginius: „Halo Mini“ ar „E55“. Tai yra pažangiausia repelentų sistema, apsauganti nuo uodų ir dalies kitų vabzdžių be purškalų, dūmų ar kitų nemalonių trūkumų.

Ši repelentų sistema įkaista per kelias minutes ir taip suaktyvina specialų bekvapį ir nematomą repelentą, kuris leidžia apsaugoti tam tikras erdves nuo uodų. Tokia sistema veikia maždaug 6 metrų spinduliu, o tai reiškia, kad net jeigu einate mišku su keliais draugais, jums pakaks vos vieno įrenginio. Be abejo, tokiems įrenginiams reikia pirkti ir specialias papildymo kasetes, tačiau jos veikia iki 40 valandų ir jų kaina nėra labai didelė – apie 40 eurų. Kitaip tariant, jeigu mėgstate komfortą, tokią kainą sumokėti tikrai verta.

Tiesa, dar vienas trūkumas prieš pigesnes priemones, tokias kaip smilkalai, yra būtinybė uodų baidymo įrenginį krauti – toks prietaisas veikia apie 5 valandas be krovimo, tačiau to turėtų pakakti daugeliui poreikių. Visgi šie „Thermacell“ įrenginiai gali būti naudojami tiek sėdint vienoje vietoje, tiek užsiimant aktyvesne veikla, tuo tarpu nešti smilkalus ar kas kelias valandas purkštis įvairius purškalus einant ilgą žygį gali būti itin nepatogu.

Tad nors rinkoje yra net keletas skirtingų būdų uodams ir kitiems erzinantiems vabzdžiams atbaidyti, „Topo centro“ specialistai teigia, kad pastaruoju metu būtent specialūs uodų baidymo prietaisai susilaukia didžiulio dėmesio dėl savo naudojimo patogumo ir paprastumo. Daugelio pirkėjų nuomone, tai yra geriausias sprendimas mėgstantiems maksimalų komfortą ir norintiems mėgautis vasara be jokių trukdžių.