„CrowdStrike“ yra JAV įsikūrusi kibernetinio saugumo įmonė, kuri padeda bendrovėms valdyti jų „IT aplinkų“, t. y. visko, prie ko jos jungiasi interneto ryšiu, saugumą.

Pagrindinė jos funkcija – apsaugoti įmones ir sustabdyti duomenų saugumo pažeidimus, išpirkos reikalaujančias programas ir kibernetines atakas, rašo abc.net.au.

Vienas iš pagrindinių bendrovės produktų yra „CrowdStrike Falcon“, kuris jos interneto svetainėje apibūdinamas kaip „realiuoju laiku pateikiantis atakos indikatorius, itin tikslų aptikimą ir automatizuotą apsaugą“ nuo galimų kibernetinio saugumo grėsmių.

„CrowdStrike Falcon“ naudoja tūkstančiai įmonių visame pasaulyje duomenims apsaugoti, o penktadienį įvykęs jų serverio gedimas, kaip manoma, tapo pasaulinio „Microsoft“ produktų sutrikimo priežastimi.

Šios savaitės pradžioje „CrowdStrike“ paskelbė apie atnaujintą savo produktą „Falcon“ ir teigė, kad jis užtikrins „precedento neturintį greitį ir tikslumą“ nustatant saugumo pažeidimus.

Po sutrikimo „CrowdStrike“ atstovas spaudai savo svetainėje paskelbtame pareiškime teigė, kad incidentą greičiausiai sukėlė „Falcon“ produkto problema.

Įmonę 2012 m. įkūrė buvęs „McAfee“ darbuotojas George’as Kurtzas. Jos nuosavybės struktūrą sudaro pavieniai investuotojai, institucijos ir mažmenininkai.

Bendrovės akcijos skirstomos į dvi stambių investuotojų kategorijas. Apie 40 proc. akcijų priklauso instituciniams investuotojams, o apie 57 proc. akcijų priklauso viešosioms bendrovėms ir individualiems investuotojams.

Didžiausią akcijų dalį turintis investuotojas yra JAV investicinis fondas „The Vanguard Group“, kuriam priklauso apie 6,79 proc. bendrovės akcijų.

„CrowdStrike“ kol kas nepateikė oficialaus pareiškimo dėl šio sutrikimo padarinių.