Neseniai „Inbalance grid“ kartu su privačių investicijų bendrove „Equite“ pranešė apie bendrą 1,5 mln. eurų investiciją į Lietuvos elektromobilių infrastruktūrą bei planą per metus tinklą papildyti 600 viešų elektromobilių įkrovimo prieigų. Įmonės vadovo Simono Stankaus teigimu, naujai pritraukta 1,3 mln. eurų investicija bus nukreipta į startuolio technologinio pranašumo išlaikymą bei tolimesnį technologijų ribotame tinkle vystymą, rašoma įmonės pranešime žiniasklaidai.

„Šia investicija mums pavyko sustiprinti ir savo ekspertiškumo raumenį. Prie mūsų prisijungus specialistams, vystantiems inovacijas nekilnojamo turto industrijoje, turintiems patirties Lenkijoje ir norintiems ja pasidalinti, galėsime greičiau įgyvendinti savo strateginius plėtros planus. Ir žinoma – didinti savo konkurencinį pranašumą toliau vystant daiktų interneto pagrindu veikiančius technologinius sprendimus“, – sako „Inbalance grid“ bendraįkūrėjas ir vadovas S. Stankus.
„Inbalance grid“ vadovas Simonas Stankus

„Prisidedame ne tik kapitalu, bet ir profesine energetikos infrastruktūros vystymo kompetencija. Bendru darbu su vadovais ir akcininkais planuojame padidinti įmonės pridėtinę vertę“, – teigia Verslo angelų fondo II vadovė Daiva Rakauskaitė.

Reikšmingą investicijos dalį padėjusios pritraukti bendrovės „Orion securities“ finansų skyriaus vadovas Mykantas Urba sako, kad „Inbalance grid“ investuotojus sudomino inovaciniais sprendimais ir greitai augančiais rezultatais.
„Inbalance grid“ stotelė

„Atsižvelgus į tai, kad per porą metų įmonė sugebėjo išplėsti tinklą į daugiau nei 300 įkrovimo taškų rodo, jog komanda yra ambicinga, o siūlomas įmonės sprendimas – efektyvus. Be to, reikia įsivertinti, kad investicijos į elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą yra ne tik finansiškai pagrįstos, bet ir ekologiškai atsakingas sprendimas“, – teigia M. Urba.

Elektromobilumo svarbą darniam gyvenimui pabrėžia ir pagrindinėmis savo vertybėmis inovacijas bei tvarumą įvardijanti „Civinity“ grupė.
„Inbalance grid“ stotelė

„Mūsų vizija – tvarūs pastatai ir žali miestai, kuriuose gyvename mes – žmonės. Žalia energija varomi automobiliai yra šios ekosistemos dalis“,– sako „Civinity“ grupės valdybos pirmininkas ir vadovas Deividas Jacka.

Tuo tarpu investicinė bendrovė „Orion“ tapo ne tik partneriu, padėjusiu pritraukti investicijos dalį, bet viena grupės įmonių ir pati investavo į elektromobilumo technologijos vystymą.

„Vertinant tai, kad nuo 2035 m. bus uždrausti automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimai, elektrinių automobilių skaičius Lietuvoje ir visoje Europoje kasmet tik augs. Šis augimas ir besikeičianti vartotojų elgsena renkantis automobilius ir yra stiprus „Inbalance grid“ pranašumas. Kitaip tariant, bendrovė sprendžia aktualią problemą, plėtodama visuomenei reikalingą elektrinių automobilių įkrovimo infrastruktūrą“, – sako į startuolį investavusios „Orion Ventures“ vadovas Matas Jakubėlis.
„Inbalance grid“ stotelė

Į „Inbalance grid“ jau yra investavę „Contrarian Ventures“ ir „Coinvest Capital“ fondai, „Vinted“ bendraįkūrėjas Mantas Mikuckas, verslo angelas Ernesto Petkevičiaus bei privatūs investuotojai – Tomas Dirvonskas ir Paulius Šarka. Nuo vasaros dėl galimo bendradarbiavimo įmonė tęsia derybas su Pietų Korėjos gigante „SK group“.

2019 metais įkurta „Inbalance grid“ kuria išmanius elektromobilių įkrovimo sprendimus ir valdo daugiau kaip 300 elektromobilių įkrovimo taškų tinklą Lietuvoje. Įmonė dirba su tokiais ženklais, kaip „IKI Lietuva“, „SEB” „Eika“, „Ozas“, „Darnu group“, „Maxima“, ir kitais. Taip pat operatoriaus veiklą „Inbalance grid“ vykdo Latvijoje ir Estijoje, šiais metais planuojama plėtra į Lenkijos rinką.