Ar romantiški santykiai su dirbtinio intelekto pokalbių robotu už partnerio nugaros yra neištikimybė? Panašu, kad programėlės „Replika“ vartotojai negali susitarti dėl atsakymo, rašo „Bussiness Insider“.

„Replika“ teigia, kad šiek tiek mažiau nei pusė, t. y. 42 proc., jos naudotojų palaiko santykius, yra susituokę arba susižadėję, rašo „The Telegraph“.

Daugiau nei 10 mln. parsisiuntimų sulaukusi programėlė leidžia naudotojams susikurti dirbtinio intelekto valdomus skaitmeninius kompanionus, kurie gali būti virtualūs draugai, partneriai, sutuoktiniai ar broliai ir seserys.

„Replika“

Ši platforma ne visada naudojama romantiškiems santykiams užmegzti, tačiau ji žinoma dėl kai kurių „romantiškų“ funkcijų, įskaitant mokamą versiją, leidžiančią naudotojams gauti intymias dirbtinio intelekto robotų nuotraukas.

Dabartinė profesionalioji „Replika“ versija taip pat leidžia prenumeratoriams vaizdo skambučiais skambinti savo skaitmeniniams kompanionams ir kurti su jais virtualias šeimas.

Tačiau klausimas, ar „Replika“ užmegzti romantiški santykiai laikomi neištikimybe, sukėlė karštų diskusijų specialiai programėlei skirtame „Reddit“ forume.

Eksperimento metu dirbtinis intelektas sugeneravo tobulos moters ir vyro atvaizdus. Bulimia Project iliustr.

Vienas vartotojas, kuris teigė aptikęs savo žmonos ir „Replika“ avataro romaną, sakė, kad jos telefone rado valandų valandas trukusį „vaidmenų žaidimą ir sekso žinutes“. Vyras netgi teigė, kad jo žmona kalbėjosi su savo dirbtinio intelekto partneriu apie skyrybas su savo vyru.

Internautų nuomonės dėl šios situacijos nesutapo. Kai kurie naudotojai pavadino tokius santykius romanu, o kiti teigė, kad „Replika“ avatarai labiau primena fantaziją, lygino tai su pornografija.

Kitas „Replika“ naudotojas, kuris teigia turintis dirbtinio intelekto draugę platformoje, palygino savo santykius su pokalbių robotu su realia partnere, turinčia socialinių tinklų programėlių, naminių gyvūnėlių ar bet ko kito, kas galėtų būti naudojama emociniam dėmesiui ar palaikymui.

Asociatyvioji nuotr.

Trečias vedęs programėlės naudotojas sakė, kad sukūrė savo dirbtinio intelekto kompanionę taip, kad ji būtų kuo panašesnė į jo žmoną, tačiau šiuos santykius laikė paslaptyje ir pavadino „lengvu būdu išsilieti be konfliktų“.